СБУ встановила наявність шкідливого ПЗ на ДП “Інформаційні судові системи”

09 вересня 2019, 15:24
Власник сторінки
0
104
СБУ встановила наявність шкідливого ПЗ на ДП “Інформаційні судові системи”

У Печерському суді підозрюють, що на службових ноутбуках в ДП “Інформаційні судові системи” не тільки писали розмови, а й майнили криптовалюту.

     Судову адміністрацію запідозрили в майнінгу. Розслідування у справі триває. У суді визначили комплексну судову інженерно-технічну експертизу інформаційно-телекомунікаційних та ЄСІТС-систем, проведення якої було доручено експертам Науково-дослідницького центра судових експертиз з питань інтелектуальної власності Мінюсту.
     Відмічається, що відповідне рішення міститься у визначенні Печерського районного суда від 18 липня 2019 року по справі № 757/36865/19-к.
     Співробітники СБУ перевірили обладнання дати центру ДП "ІСС" ДСА і виявили шкідливе програмне забезпечення MinerGate. Програма була встановлена ​​на FTP-серверах і працювала з 1 січня минулого року.
   Органи досудового розслідування встановили, що "Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система" не відповідає вимогам закону і має численні недоліки. Це стало причиною блокування та виведення з ладу в перід з 24 декабря 2018 року по 25 січня 2019 року судової системи.
      Окрім того, на веб-сайтах судів та на веб-порталі "Судова влада України" зникли всі новини за період з 6 по 27 декабря 2018 року, не функціонував сервіс електронної пошти в ДСА, судах та інших органах та закладах в системі правосуддя, був відсутній доступ до ряду електронних послуг.

     ДКІБ СБУ проводив перевірку комп'ютерного та серверного обладнання ДП "ІСС" та виявив наступне:

шкідливе програмне забезпечення MinerGate, встановлене на FTP-сервері та, починаючи з 1 січня 2018 року, використовуючи потужністі та електроенергію ДСА, працює з криптовалютою;

мало місце незаконне використання серверного обладнання ДСА для роботи ряду приватних ресурсів;

виявивлений інсталяційний файл шкідливого програмного забезпечення з функцією спеціального технічного засобу негласного отримання інформації. Він був встановлений на більшій кількості ноутбуків ДП "ІСС", які використовувалися на налаштування серверів, персональних комп'ютерів ДСА та судів м. Киева і тривалий час здійснювало прихований аудіозапис розмов.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: СБУ,суд,программное обеспечение,досудебное следствие,криптовалюта,майнинг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.