Блокировать, нельзя помиловать!

23 червня 2018, 17:34
Власник сторінки
0
248
Блокировать, нельзя  помиловать!

Чому активісти проти посилення кібербезпеки, я не розумію цього.

    А чи не здалось Вам, що Інтернет став звалищем сміття? Різноманіття сайтів, всі кому не ліньки обговорюються питання денні, поливають брудом одне одного, влаштовують масові заворушення, а ще гірше всього технологічний тероризм. Як? Скажіть мені, будь ласка, людоньки, як на такий інформаційний безлад можна закривати очі??
     А ось і ні, не можна. Нарешті в країні приймуть нормативно-правовий акт, який регулюватиме чи певною мірою регулювати питання безпеки в інформаційному просторі.
     Цього тижня у Верховній Раді внесено до порядку денного проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері" авторства нардепів-"фронтовиків" Дмитра Тимчука та Тетяни Чорновол, а також представника БПП Івана Вінника. Метою законопроекту є «розроблення і впровадження правових механізмів спрямованих на формування ефективної системи кібербезпеки».
     Для того, щоб зрозуміти специфіку даного законопроекту, варто більш детально його проаналізувати. Так, згідно зі статтею №213-1, блокування відбувається лише "у виняткових невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та запобіганням вчиненню тяжкого або особливо тяжкого злочину". При чому застосовуватися воно може на строк не більше 48 годин. Для того, щоб почати блокування без суду необхідна постанова прокурора або постанова слідчого, погоджена прокурором. Після чого Служба безпеки починає діяти. Тим часом прокурор чи слідчий за погодженням з прокурором зобов'язаний "невідкладно після початку здійснення таких дій звернутися з відповідним клопотанням до слідчого судді чи суду".
     Хтось скаже: навіщо така шалена оперативність, яка призводить до обмеження прав і свобод людини? Справа в тому, що ми живемо в медійному світі, де одна-єдина новина, якщо її закинути заради провокації, може наробити великих бід. Умовно кажучи, якщо якийсь сайт несподівано почне закликати підірвати атомну станцію, або заявить про знищення якогось іншого стратегічного об'єкта, це автоматично спричинить паніку серед населення. І поки СБУ звернеться до суду, поки буде оголошене засідання та винесено рішення, може бути вже пізно. Водночас блокування за рішенням прокурора видається значно більш ефективним рішенням. І може ефективно працювати у випадку інформаційних провокацій з боку Росії. Зрозуміло, що це не стосуватиметься всіх сайтів в країні, як про це вже розповідають деякі панікери.
    На мою думку, з огляду на те, що в нас війна, а інформаційна зброя дуже потужна, ініціатива досудового блокування сайтів зрозуміла і своєчасна. Цілком і повністю підтримую таку ініціативу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: СБУ,социальная сеть,законопроект,парламент,блокирование,блокировка,медіа,інтернет,національна безпека,національні інтереси,мас-медіа,блокировка сайтов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.