Вибори президента РФ» в Криму: чергова фікція

14 березня 2018, 12:40
Власник сторінки
0
50

Нещодавно спеціальним указом Державна Дума Росії прийняла поправки до закону «Про вибори президента»...

внаслідок чого вибори президента було перенесено на 18 березня 2018 року. Здавалося б, що тут такого? Насправді ж, цю дату було вибрано не просто так, адже саме в цей день 2014 року Крим було анексовано та «приєднано» до Російської Федерації.

Рішення проводити «вибори президента РФ» на території півострова сколихнуло Україну та весь світ, які заявили, що не визнаватимуть результатів виборів на цій території та спостерігачі ОБСЄ та ЄС не поїдуть в окупований Крим на «вибори президента Росії». Внаслідок таких дій Держдуми, вибори на території Кримського півострова стануть черговим елементом російської пропаганди для власного населення РФ.

В свою чергу Володимир Путін не надто зважає на заяви західних колег щодо невизнання виборів на окупованій території Криму. Натомість Росія продовжує робити на цьому шалену пропаганду. І чинний президент навіть заявив, що персонально приїде в Крим, аби проголосувати за себе.

Більше того, в мас-медіа постійно фігурують дані про те, як Путін лідирує напередодні виборів. Так, ресурс «Крымская правда» повідомляє, що на підтримку чинного президента зібрано понад 1,6 млн голосів. При цьому, подається статистика інших кандидатів у президенти, наприклад, Ксенії Собчак, яка зібрала всього 100 тис. голосів. Таким чином, недотримання балансу між авторитетом кандидатів є одним з яскравих моментів президентської кампанії 2018 року: одних зображають з кращого боку, інших – з гіршого. Зрозуміло, що такі дії відіб’ються і на результатах офіційних виборів.

Дивним видається і те, що російські експерти прогнозують, що явка виборців в Криму буде складати 70 %, з яких понад 70% віддадуть свій голос за чинного президента РФ. Очевидно, що Росія діятиме вже в звичний для неї спосіб фальсифікації, аби добитися поставленої мети.

Слова екс-прем’єра Арсенія Яценюка дуже чітко показують які, все ж таки, в Путіна плани на «вибори»: «Він (Путін) хоче бути перепризначеним завдяки голосам українців». Над цим твердженням варто задуматись. Звичайно, Путін може дуже легко сфальсифікувати вибори на території Росії, але те, що його абсолютною більшістю голосів підтримають в Криму стане показовим фактом того, як добре зажили люди після «приєднання» та які вони вдячні своєму лідеру.

В свою чергу голова Меджлісу кримськотатарського народу закликав кримчан бойкотувати «вибори». «Те, що кримські татари у переважній більшості і так не прийдуть на «вибори», призначені окупантами, очевидно для всіх. Абсолютний бойкот незаконних «виборів» в окупованому Криму, призначених на 18 березня 2018 року. 18 березня 2018 року – жодного кримського татарина, жодного етнічного українця, жодного патріота України - мешканця Криму, незалежно від національності, на незаконно відкритих виборчих дільницях незаконно призначених «виборів президента Росії» в тимчасово окупованому Криму!», - такі слова можна прочитати на офіційній сторінці політика у Facebook.

Вже традиційно перед виборами влада підвищує зарплати. Таку піар-компанію зробили і в Криму, проте реальна ситуація не відповідає дійсності. Так, за заявами «влади» півострова, середня заробітна платня становить 40 тис. рублів, проте насправді, жителі Кримського півострова отримують 25 тис. рублів. А в Севастополі окупанти зіткнулися з новою проблемою: величезною нестачею кадрів, адже через низькі зарплати масово звільняються члени виборчих комісій, що черговий раз підтверджує брехливі заяви ставлеників Кремля.

Важливим моментом в даній ситуації є порушення прав кримчан. Мається на увазі, що на півострові проводять своєрідні опитування: чи збираєтеся ви йти на «вибори президента РФ»? «Співробітники відділень пошти, місцевих адміністрацій, житлово-комунальних підприємств здійснюють попереднє опитування людей про участь або неучасть у виборах. Вулицями ходять невідомі особи, що записують особисті дані жителів, що суперечить законодавству», - повідомляє активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял. У випадку негативної відповіді звучать погрози звільнення з роботи, в сільській місцевості – загрози не видачі довідок для соціальних потреб, обіцянки не робити дороги, забезпечувати водопостачання тощо.

Студенти також стають жертвами президентської кампанії на півострові. За останніми повідомленнями, студентів «Кримського федерального університету» масово змушують ставати громадськими спостерігачами на виборах президента Росії. Спостерігачі отримають посвідчення й грамоту, що буде враховано при нарахуванні підвищеної стипендії, тобто, по суті, підкуповують.

Таким чином, кремлівська машина і пропаганда готова йти напролом заради досягнення своєї мети. Ми, натомість, заявили свою позицію щодо цих «виборів». Тепер залишається сподіватися на підтримку західних партнерів та самосвідомість українських громадян на території тимчасово окупованого півострова.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Выборы,Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.