Вибори президента РФ у Криму - черговий піар російської пропаганди

05 березня 2018, 10:59
Власник сторінки
0
3159

Вже цього місяця відбудуться вибори у РФ. Що вони за собою несуть для Криму?

Офіційна дата виборів, за рішенням Ради Федерації, припадає на 18 березня 2018 року. Однак черговий скандал розгортається навколо анексованого Криму. Чи зможе Росія провести вибори президента РФ на території півострова і чи будуть вони визнані міжнародними організаціями як легітимні?

Не можна назвати збігом те, що дата виборів збігається з датою четвертої річниці анексії Криму. Окрім того, чинний президент РФ Володимир Путін, який висуває свою кандидатуру на посаду президента, обіцяє особисто приїхати на територію Криму з метою підняти явку виборців і проголосувати за себе. Самі жителі півострова незадоволенні політикою Росії, і визнають, що для російської влади питання Криму – черговий піар.

Натомість українська влада вважає неприпустимою участь АР Крим та Севастополя у виборах президента РФ та наполягає на незаконності їх проведення, оскільки ці території є невід’ємними складовими частинами України. Перебуваючи у Сполучених Штатах, екс-прем’єр-міністр України, Арсеній Яценюк, також порушив дане питання. Він заявив, що українська влада очікує жорсткої реакції з боку західних та американських партнерів щодо виборів президента РФ на українській території та закликав США та міжнародні організації висловити свою позицію щодо цієї проблеми.

Охарактеризувати дії Росії можна як намагання легітимізувати акт агресії, нехай навіть в такий карикатурний спосіб, тому що жодних міжнародно-правових наслідків цей процес мати не може. Більше того вибори в місцеві органи влади навіть в самій Росії є не що інше, як декорацією, про що говорить статистика явки виборців у Москві, а це всього 17%. Тобто ніхто навіть не сподівається на реальні результати волевиявлення народу, з чого можна зробити висновок, що населення Росії перебуває на певній дистанції від влади, не говорячи про населення Криму.

Однак, заступник голови російського Центрвиборчкому Микола Булаєв, повідомляє про те, що вибори президента Росії у Криму і Севастополі будуть проведені, попри усі заяви з української сторони. За словами голови виборчої комісії Криму Михайла Малишева, на кримській друкарні «Таврида» вже розпочався друк виборчих бюлетенів: загальна кількість екземплярів становить 1,48 мільйона, а сам друк проходить під охороною поліції.

На сьогодні Україна не має своїх представників на території Криму. Відбувся так званий демонтаж влади, але не завдяки виборам, а завдяки збройній агресії, яка панує і на даний момент. Не залишається сумніву, що вибори, які відбудуться 18 березня - це чергова фальсифікація, завдяки якій, президент РФ Володимир Путін, буде знову намагатися посісти головне місце в країні.

Зараз українська сторона перебуває у пошуках реальних шляхів завадити процесу виборчої компанії, однак за умов російської військової присутності в Криму, це зробити важко. Також, українська влада розуміє, що ці дії спрямовані на остаточне відокремлення території Криму від України та приєднання до Росії, чого наша країна ніколи не визнає.

Отже, такою поведінкою Володимир Путін намагається підкреслити те, наскільки покращилося життя на півострові, і що його справді люблять «його виборці». Проте, Україна чітко заявила свою позицію щодо невизнання виборів президента РФ на території тимчасово анексованого Криму і сподівається на свідомість місцевих громадян та міжнародну підтримку у світі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Путин,вибори,Крим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.