Український фронт американсько-іранської війни

01 березня 2018, 15:02
Власник сторінки
0
1291
Український фронт американсько-іранської війни

Український фронт американсько-іранської війни

Як стало відомо від співробітників Департаменту контррозвідки СБУ, на початку січня 2018 р. групою озброєних співробітників СБУ при виході з одного з ресторанів у м. Києві були затримані два дипломати посольства Ірану в Україні.

         Затримання було здійснену в жорсткій формі, на дипломатів наділи наручники, обшукали, вилучили особисті речі. Для підтвердження їх осіб на Володимирську 33 запрошувався іранський консул. Усі свої дії співробітники СБУ знімали на камери.

         Зі слів співробітників СБУ, підставами для цієї недружньої по відношенню до Ірану акції слугував факт перевезення у службовому автомобілі посольства деяких деталей, що мають відношення до військової техніки та заборонених до вивезення за кордон, які дипломатам під контролем українських спецслужб передав їх агент. На мові спецслужб цей захід називається «контрольоване постачання»), а по суті – є провокацією.  

         Нагадуємо, що в січні 2017 р. у київському аеропорту СБУ вже «запобігали» спробі незаконного вивезення в Іран комплектуючих до протитанкового комплексу «Фагот». І у тому випадку також не обійшлося без провокації СБУ.

         Така наполегливість ДКР СБУ в «пійманні іранських розвідників» виявилася легко пояснима. 

Зі слів джерела інформації, на проведенні цих дій, що явно завдають збитків українсько-іранським стосункам, наполягли «наглядачі» з ЦРУ. Санкцію на захоплення іранських дипломатів надавав особисто Президент Петро Порошенко, який у черговий раз намагався продемонструвати американським патронам свою прихильність «західним цінностям» і прагнення йти у руслі геополітичних інтересів США, для яких Іран був та надалі залишатиметься країною, представником «вісі зла», і Україна наразі дотримується такої ж думки.

Здається відтепер резидент ЦРУ в Україні Тімоті Сковін може бути вкрай задоволений.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Иран,СБУ,ЦРУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.