Що переможе: страх тиску заходу, чи бажання наживи?

20 лютого 2018, 19:16
Власник сторінки
Політичний експерт
0
36
Що переможе: страх тиску заходу, чи бажання наживи?

Коли саме наступить повне розчарування в можливостях української влади робити необхідні правові дії для забезпечення правового порядку при веденні бізнесу?

В той час, коли західні партнери проводять більш менш системну та послідовну політику фінансового тиску на Російську Федерацію та контрольовані нею самопроголошені Луганську та Донецьку республіки, з боку українського бізнесу чудово ведеться собі торгівля через мережу супермаркетів «АТБ» на території Криму та ОРДЛО під назвою мережі магазинів «ПУД».

Принаймні, зараз на це звернув увагу заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат України 8-го скликання, Віталій Купрій. До речі, він один із лідерів політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», та депутат з Дніпра, і саме з того округу де, за його словами, розпочиналася мережа «АТБ». На своїй сторінці у мережі Facebook він стверджує, що: «мережа «АТБ»  продовжує своє функціонування в окупованому Криму під вивіскою "ПУД", а співвласник мережі, пан Буткевич обрав для себе шлях співпраці з окупантом, сплачує йому багатомільйонні податки, тому має відповісти перед законом! Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України. Фінансова підтримка окупанта має бути покарана! Одразу Буткевич, а потім поступово доберемось і до інших колаборантів де б вони не знаходились і які б посади не займали!» – описує він картину подій, доповнюючи її копією відповіді прокуратура Криму (в Києві), яка внесла до ЄРДР відомості щодо злочину за ознаками ст. 110 ККУ.

https://www.facebook.com/kupriyofficial/photos/a.828167324016976.1073741829.756642864502756/942985615868479/%3ftype%3d3

Спочатку мені здалося, що можливо, це черговий переділ великого бізнесу. Але вивчення персони Буткевича, і діяльності його бізнесу на окупованій території, довели зворотне. Адже є докази сплати величезних податків (зважаючи на масштаби бізнесу) до казни тієї держави, і її утворень, з якою ми ведемо війну, є докази «дуже тісної співпраці» Генадія Буткевича з прокуратурою Сумської області (як мінімум), є докази співпраці «АТБ» та «ПУД», але при цьому немає жодних офіційних заяв від представників, чи власників бізнесу про спростування цієї інформації, і ще багато іншого…

АЛЕ! Мене цікавить інше: якщо активна позиція та отримана документація заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності стане надбанням функціонерів Євроінституцій, які є авторами і лобістами антиросійських санкцій, то в черговий раз наступить повне розчарування в можливостях української влади робити необхідні правові дії для забезпечення правового порядку при веденні бізнесу. Це в свою чергу лише збільшує по прогресії ризики будь-якої економічної співпраці з Україною! Це й не дивно, бо якщо співвласник великого бізнесу може «підгодовувати» цілі силові структури, чи просто «тримати на зарплаті» потрібних посадовців для забезпечення нормального функціонування свого бізнесу, то про які правила гри, правові гарантії, якісні економічні зміни, чи боротьбу з корупцією може йти мова?

Зараз можна сподіватись, напевне, тільки на НАБУ. І навіть, не в розрізі реальної боротьби, адже зроблено все, що би в питанні реального доведення таких справ до осудження, залишити НАБУ «беззубим». Максимум можна розраховувати на те, що відносна незалежність певних структур зробить розголос достатньо великим, для того що ризик втрати міжнародної фінансової підтримки став більшим, ніж «опіка» таких бізнесів…..

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.