Чому МОЗ намагається добити залишки свободи слова в Україні?

04 вересня 2017, 12:55
Власник сторінки
Ортепед
0
44

Майже тиждень тому спільнотою користувачів Фейсбук пронісся «викривальний скандал». П’ятьох людей, що активно критикували МОЗ, його очільницю Супрун та її проект медреформи назвали ботами.

Ні для кого не секрет, що в Україні представники політичної еліти часто не цураються сумнівних інструментів ведення політичної боротьби та досягнення власних цілей. Українці вже давно звикли до картини, коли під вибори, чи то інші політично зумовлені моменти, наші можновладці активізуються, починають вихвалятися перед телекамерами та обливати брудом своїх опонентів. Але цього разу завдяки Міністерству охорони здоров’я ми мали змогу побачити квінтесенцію маразму. Тих, хто зберіг можливість мислити раціонально та бачити руйнівні наслідки МОЗівської недореформи, проголосили фікцією, мильною бульбашкою, тобто фейсбучним ботом.

Серед жертв міністерського віроломства опинилися 3 лікарі та 2 юристи, які мають за плечима якісну освіту та пристойний послужний список. На своїх сторінках ці люди просто ділилися з аудиторією своїм баченням того, як МОЗ намагається ошукати цілий народ та загубити вітчизняну медицину, цинічно називаючи свої дії критично необхідною та революційною реформою галузі. Вони розповсюджували свій фаховий аналіз поточної ситуації і з медичної, і з правової точки зору.

Але довго реалізовувати гарантоване українською Конституцією право на вільне вираження своїх думок ці люди не мали змоги. Кишенькові, так би мовити, громадські діячі почали хрестовий похід проти тих, кого за командою МОЗу тепер слід назвати ботом. Єдиний висновок, який спадає на думку – в Міністерстві бояться відкритої та чесної гри. Побачивши, що ані переконання за допомогою незрозумілих слів та громіздких конструктів мови, ані імідж західних реформаторів не мають сили, представники Міністерства вирішити перейти на новий щабель протистояння. Як казав Сталін, нема людини – нема проблеми. Отака от іронія: люди, які називають себе борцями з совком, беруть на озброєння методи його батька-засновника.

І на останок. Цікаво подивитися, скільки ж ботів сидять на сторінці Уляни Супрун. Переконаний, що за нашою американською гостею стоїть ціла армія лайкометів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.