Кагарличчині потрібен господар, патріот, людина конкретних справ

03 вересня 2017, 09:04
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
421

Провівши власне дослідження конфлікту між головою Кагарлицької РДА Віктором Колядою та депутатом Київської облради від БПП Віталієм Карлюком,

що призвело до оголошення зрежисованої недовіри Кагарлицькою райрадою голові РДА.
Для того щоб розібратися в ситуації розмовою з однією – двома людьми не обійдешся, тому розмови велися з різними людьми;  жителями м. Кагарлик  та сіл  району, керівниками фермерських господарств, працівниками РДА, учасниками АТО, підприємцями…
"Ви пізнаєте їх за плодами їхніми" ,- пишеться в Євангелії від Матвія (7:16)
З моменту призначення на посаду голови Кагарлицької РДА Віктор Коляда завоював симпатію кагарличан влучним висловом Симона Петлюри "…нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди". А ще тим, що роботу проводить відкрито і прозоро, говорять керівники установ, служб, господарники. Будучи людиною не місцевою, швидко розібрався з обстановкою у районі, провів пропуск керівників адміністрації та управлінь і служб району з наданням інформаційно-аналітичних довідок про стан справ у їхніх відомствах.
Багато керівників очікували кадрової чистки, заведення головою своїх людей на основні напрямки роботи, проте Віктор Коляда оголосив: "…будемо і надалі  працювати разом, не буду терпіти лише ледарів, не чистих на руку та пияків. Сподіваюся, що наступного очільника району ми виростимо разом з місцевих кадрів". До слова сказати, в районі до призначення Віктора Коляди більше року не могли призначити голову РДА. Звідси і бере початок конфлікту. 
Віталія Карлюка в районі здебільшого зневажають і говорять про нього не охоче, кажуть бандюга без честі і совісті. З школи виганяли за поведінку та прогули, конфлікти з дітьми. У потягах далекого сполучення грав у карти та оббирав пасажирів…  Але  дуже хотів Карлюк усім довести, що він кращий і вибитися в "люди".  Заради цього одружився на донці впливового в районі партійного функціонера, а згодом керівника потужного на той час сільгосппідприємства. Його впустили в бізнес. Проте жадоба до легкого заробітку привела Карлюка до кримінальних справ, впливова рідня  допомогла виплутатися. Засвоїв він урок – треба мати міцний "дах" та багаті статки, і не обов'язково  чесно зароблені. 
Заради покровительства і щоб відчувати себе вагомим у суспільстві Карлюк втирається в довіру до депутата – втікача Онищенка і починає освоювати політичну роботу. Кажуть в Кагарлику, що саме Карлюк попросив Онищенка зняти тодішнього голову РДА С.Будюка і призначити його. Але кримінальне минуле не дозволило Карлюку пройти спец перевірки, обов'язкові при призначенні на посаду голови РДА. 
Не допоміг і сам Онищенко, і навіть одруження Карлюка на помічниці нардепа. Навіщо ж рідня, яка втратила вагу, Карлюку потрібен "дах". А тут як на зло конфлікт між Онищенком і Президентом. Тож вирішує Карлюк іти в обласні депутати від президентської партії. Усвідомлюючи, що кагарличчани за нього не проголосують, він іде по віддаленому  округу в селі Шубівка та за допомогою авторитету голови ФГ Широкоступ, в обмін на гарантії ремонту  сільського будинку культури за обласний кошт,  отримує мандат, не полишаючи амбіцій рахувати себе головним  на Кагарличчині.
Віктор Коляда, чужий  у  районі, знайшов спільну мову з міським головою, головою районної ради, з сільськими головами  знай собі, працює. Галарея слави учасників АТО, допомога райлікарні через волонтерів, тематичні концерти, зустрічі ветеранів, поїздки в зону  АТО, підтримка волонтерських центрів - все  разом з головами райради,  міста та за підтримки місцевих підприємців та сільгоспвиробників. Наради, сесії, визначні події – всі голови разом. Робота робиться, авторитет влади росте, але ж не Карлюка особисто.
Поїхав він в Америку на 2 місяці народжувати доньку,  голови збудували прекрасний стадіон з штучним покриттям, хотів він собі приміщення в центрі міста  віджати в обмін на своє, що знаходиться  на краю міста, знову голови не дали це зробити.  Перевели туди Управління пенсійного фонду,  говорять, завдяки саме В.Коляді в Кагарлику зберегли ПФ та зробили його міжрайонним. Завдяки спільній роботі голови РДА та райради, до речі голова райради щоденно  присутній на ранкових  нарадах  у  голови РДА,  до району повернули дорожньо-експлуатаційну  дільницю, яку  свого  часу  приєднали до  Обухова.  За ініціативи В.Коляди та підтримки і безпосередньої організації роботи головою райради Семцовим І. побудували три власні котельні, щоб  зменшити витрати  районного бюджету, так як облрада не повернула районній громаді   її  ж   КП «Кагарликтепломережа».  Взявся Карлюк В. відремонтувати місцевий РАГС власною фірмою – доробляв роботи за нього міський голова О.Панюта.  Подейкують в Кагарлику і про те, що Карлюк В.  продає територію бригади, яка йому належить, бо перейшла від покійного тестя, під будівництво свинокомплексу на 28 000 голів, відстань від бригади до міста лише 850 метрів.  Таку «свиню»  може підкласти містянам  депутат Карлюк В. Знаючи характер В.Коляди – він би не допустив будівництва такого об’єкту.  От тому, говорять, В.Коляда став неугодним. 
Виникає ще одне моралістичне запитання: голову РДА, В.Коляду, призначив Президент, голова президентської партії в районі Карлюк В. організовує недовіру представнику  Президента, який реально  чесно працює в районі. Організовує з порушеннями законодавства. Голова КОДА О.Горган не провівши службового   розслідування  направив  подання до КМУ про звільнення В.Коляди – що, переможець конкурсу з найкращим результатом  не знає законодавства? Чи може в О.Горгана немає в команді професійних юристів, котрі зобов'язані  давати очільнику області  законні  рекомендації  щодо  його дій?
От  такі невеселі думки в Кагарлицькому соціумі. Ще говорять про те, що Карлюк В. буде балотуватися до ВР України, на місце О.Онищенка, чи в новий склад, то щоб завчасно показати свою всесильність, за допомогою «партійної дисципліни» показово знімає  голову РДА, хвалиться зв’язками з В. Кононенком, демонструє фотографії з полювання за участю президентів Л.Кравчука та Л.Кучми  на території Кагарлицького району в заповіднику генерала Рудьковького… 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Горганы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.