Дерибан влади — це розрив Запоріжжя

17 серпня 2017, 13:09
Власник сторінки
0
155
Дерибан влади — це розрив Запоріжжя

В Запоріжжі демократичні сили готують повалення влади "недемократичних". Після двох років суцільного "договорняка" та розподілу грошових потоків...

Ситуація, що склалася цього літа в запорізькому регіоні викликає занепокоєння. Запорізька обласна рада на останню свою сесію ледь зібрала кворум за відсутності двох заступників голови (від “Опопзиційного блоку” та “Самопомочі”) і найбільшої фракції (того ж таки “Опозиційного блоку”), одразу за тим послідували обшуки в запорізькій мерії — повністю контрольованої “Опозиційним блоком” та структурами олігарха Рината Ахметова. В політичних колах обговорюється можливість повного переформатування в обласній раді, як наслідок — і у виконавчих органах влади. Над держслужбовцями обласного центру, як бачимо, нависла загроза кримінального переслідування. Офіційно і неофіційно задає тон цим процесам голова ОГА Костянтин Бриль.
Сьогодні, 17 серпня, доречі, була зірвана сесія Запорізької міської ради - не прийшли депутати "Опоблоку" і союзників.
Для загалу все це має красиву картинку об'єднання демократичних сил для повалення влади “Опозиційного блоку” та його поплічників. Чому демократичні сили об'єднувалися з ким завгодно (але не між собою) в 2015 році після останніх місцевих виборів, вже ніхто не говорить.
Інформовані ж люди розуміють, що напружена ситуація в Запоріжжі та області — один з етапів боротьби обласного керівництва та їх союзників проти “Опозиційного блоку”, який відстоює інтереси олігарха Рината Ахметова. Боротьба ця мало відрізняється від олігархічних війн на київському рівні: мало думок про ідеологію, багато - про гроші.
При всій повазі до окремих людей, загалом і менеджмент “ахметівських” підприємств (що віднедавна замінив собою запорізьку мерію), і команда керівників облдержадміністрації — не запоріжці. Невже їх війна буде на користь нашим землякам? Невже це якось допоможе нам нарешті створити сучасну, проукраїнську, міцну запорізьку еліту — таку, яка є у Дніпрі, у Вінниці, на Закарпатті?
Запорізькі патріоти відчувають присмак близької перемоги над своїми давніми опонентами, присмак реваншу за колишні дії регіоналів, сепаратистів та олігархів. Цій перемозі та цьому реваншу зраділа б і я. Проте погляньмо тверезо! Небезпечно для регіону, а можливо і для держави, вмовляти себе і інших, що місцева рада може ефективно працювати за участі лише 50%+1 депутатів і оголошення решти обранців ворогами держави. Небезпечно вмовляти себе і інших, що місцева влада, обрана демократично, за “постмайданівських” часів, не виражає інтереси місцевих мешканців. Так само небезпечно та нерозумно робити вигляд, ніби два роки в Запоріжжі та області не було співробітництва та теплих стосунків між демократичними і “недемократичними” політичними силами!
Сепаратизм та “регіонівські” залишки безсумнівно мають бути розбиті. Але лише за Законом і саме за сепаратизм та саме за реальні злочини. А не через сьогоднішню боротьбу олігархічних груп! І, звичайно, у цьому покаранні не може бути індульгенції до “тушок” з колишніх і нинішніх антиукраїнських сил.
Якщо підемо шляхом кланових війн, шляхом принципу “Друзям — все, ворогам — закон” — не зчуємося, як самі станемо новими ПР та КПУ.
Звертаюся до відповідальних політичних лідерів проукраїнських сил (бо надія у цій неоднозначній ситуації все одно на партії, що були народжені або загартовані Революцією Гідності): маємо не допустити міжкланову війну в Запоріжжі — навіть під гаслами боротьби з сепаратистами, “регіоналами”, “ахметівськими”. Наголошую: наше місто і наш край бачили такі війни за часів “смотрящіх” та влади злочинців — і впевнена, що громадяни, бізнес, правоохоронці не хочуть повторення тих часів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Україна,політика,Запоріжжя,Блок Петра Порошенко,Опозиційний блок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.