ЙОГО НЕ ПУСТИЛИ...

15 серпня 2017, 19:23
Власник сторінки
политический обозреватель
0
100

Як Конотопський мер до Києва ходив.

 

 

Кілька місяців поспіль між мером Конотопа, членом ВО «Свобода» і ветераном АТО Артемом Семеніхіним і депутатами місцевої міськради наростав конфлікт. Мер звинувачував (і продовжує це робити) депутатів у тому, що вони ставлять під загрозу життєдіяльність міста. Депутати ж в свою чергу звернулися в прокуратуру і поліцію через те, що мер нібито загрожує їм розправою.

В результаті Артем Семеніхін вирішив здійснити піший марш на Київ, щоб вручити президенту Петру Порошенко вимогу про розпуск депутатського корпусу Конотопської міськради.

У столицю Семеніхін вийшов 5 серпня після проведення в Конотопі місцевого «майдану». На нього прийшли близько 200 осіб.

Як стверджує мер Конотопа, в місті вже 5 місяців не відбуваються сесійні засідання міськради. Через це не вирішуються питання про виділення грошей на капремонт об'єктів міської інфраструктури, зарплати бюджетникам, допомогу хворим дітям.

За словами мера, до кінця липня депутати Конотопської міськради тричі намагалися провести п'яте пленарне засідання 24-ї сесії. Закінчилося все тим, що 31 липня депутати зареєстрували звернення до мера, в якому заявили, що він не в змозі забезпечити нормальні умови роботи і перетворює сесійні засідання в «політичний спектакль».

Також депутати просили обласну прокуратуру і Головне управління Нацполіції в Сумській області розібратися з мером, який нібито скоїв кримінальний злочин і погрожував депутатам розправою.

Що стосується мера, то він ще 30 травня оголошував про розпуск міськради і направлял відповідне звернення до ВР України. У зверненні зазначалося, що частина депутатів саботує роботу міськради – перш за все частина колишніх членів ПР і фракція «Самопоміч».

Нагадаю, що вперше Конотопський міський голова «прославився» після того, як 27 квітня влаштував скандал і зірвав в Конотопі збори прихильників руху «Український вибір».

До Києва Семеніхін «прибув» 11 серпня і відразу ж попрямував до адміністрації президента. Однак до президента його не пустили і запропонували зустрітися з представниками адміністрації. На це Конотопський міський голова заявив, що, представляючи стотисячне місто, буде говорити тільки з вищим керівництвом країни.

Зрештою до нього вийшла Анна Кільова – керівник Приймальної президента. Семеніхін передав їй ультиматум до Порошенка, в якому зажадав, щоб президентська фракція (яка за словами мера блокує роботу Конотопської міськради), прийшла на сесію і проголосувала за ряд важливих рішень.

«Якщо цього не буде, ми повертаємося сюди з атошниками, активістами, громадянами міста. Ми тут при вході лягаємо та голодуємо. Допоки пан президент особисто не спуститься і не почує нас», – з такими словами закінчив Конотопський міський голова свій київський «похід».

Ось така історія трапилася днями в Україні. Здається мені, не останній раз. Адже АТО триває, контужених мерів менше не стає, злодійкуватих депутатів також. Та й президенту, схоже, все менше є діла до України. Отже, спектакль триває.

Шкода тільки, що спектакль цей останнім часом стає все більш вульгарним, все більш безглуздим...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.