Російський слід у знищенні етнічних меншин в Європі

22 червня 2017, 18:14
Власник сторінки
1
279
Російський слід у знищенні етнічних меншин в Європі

Етнічні меншини не здаються.

    Сумно згадувати криваві події 2008-2009 рр. на території Угорщини в результаті яких громадськість дізналася про жорстоку розправу над угорськими ромами.
    Як стало відомо в ході зазначених етнічних чисток в Угорщині було скоєно 9 нападів на будинки в яких проживали роми, внаслідок чого 6 вбитих, з них одна дитина і двоє отримали тяжкі поранення. Суд виніс вирок трьом обвинуваченим — довічне ув'язнення, а один отримав 13 років із 20 можливих за зізнання у скоєному. Стаття була поширена в угорському сегменті мережі Інтернет (https://mno.hu/belfold/romagyilkossag-per-mindharman-eletfogytiglant-kaptak-1323197).
    Нещодавно стало відомо, що одним із основних фігурантів цієї справи виявився колишній військовий, який тісно співпрацював з російськими спецслужбами, що у свою чергу, формує особливий цинізм та аморальність по відношенню до етнічних ромів зі сторони проросійсько налаштованих громадян Угорщини та предсавників спецслужб РФ.
    Це лише «пішка», а основні гравці, ще не викрили своєї діяльності, й далі ведуть гру, результати якої відомі лише її організаторам. Чим була ця спроба, провокацією? Чи спробою винищення всіх ромів? Залишається тільки здогадуватись і слідкувати за наступними подіями.
    Можна провести паралелі подій, які відбулися в Угорщині та дискримінації  кримських татар після анексії Криму. Історія має звичку повторюватися, масова депортація та знищення кримських татар відбувалася у травні 1944 р. це тісно переплітається з нинішніми подіями. Багатьом кримським татарам довелось покинути свої домівки, а найсміливіші залишились боротися з окупаційним режимом.
    Формується думка про те, що останнім часом, для вищого керівництва РФ стає доволі звичним та прийнятним приймати участь у масових етнічних чистках не тільки на теририторіях колишніх держав СНД, а й в інших країнах, у тому числі і європейських…
    Адже, кривавий слід російських спецслуб простежується майже у всіх   конфліктах, які виникають на етнічному чи расовому підгрунті: Нагорний Карабах 1992-1994 рр.; чеченьські кампанії 1994-1996 та 1999-2001 рр.;  Південна Осетія та Абхазія 2008 р., Крим, а тепер ще й Угорщина потрапила в поле зору «русского мира».
    Аналізуючи дані події, важко заперечити, що вплив РФ існує, і він торкається всіх не зважаючи на наслідки таких дій.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: національні меншинства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.