НІ - російській пропаганді!

04 травня 2017, 18:19
Власник сторінки
менеджер
4
641
НІ -  російській пропаганді!

Останнім часом в Росії ретельно розробляється та втілюється антиукраїнська і антизахідна пропаганда

Російська пропаганда є цинічною та брехливою, засновуються на підходах і методах ще радянської ери, але також активно використовує досвід інших історичних авторитарних та тоталітарних режимів. Пропаганда в Росії завжди застосовується в тандемі з цензурою: цензура відсікає будь-яке інакомислення, пропаганда змушує думати відповідно до інтересів і цілей владної верхівки.

Крім того, нинішні інструменти, які використовує РФ, стали більш потужними, зокрема, це соціальні медіа.

Як показують аналітичні дослідження - основним джерелом інформації для українських громадян  про стан справ в країні є українське телебачення. 

Українці продовжують дізнаватись інформацію про стан справ у країні переважно з українських загальнонаціональних телеканалів – 87,1% віддає перевагу цьому виду ЗМІ. 40,7% опитаних отримують інформацію з онлайн-ЗМІ. Загальнонаціональні газети та радіо суттєво відстають - 17% та 16,5% відповідно. Водночас з російських телеканалів отримують інформацію 7,9% українських громадян.  У той же час майже половина опитаних (47,7%) отримають інформацію про події в Україні з неофіційних джерел - від родичів, друзів, сусідів, колег по роботі. 

Останнім часом в Росії ретельно розробляється та втілюється антиукраїнська і антизахідна пропаганда (втручання в президентські вибори в США, відносини України та Польщі, анексія АР Крим, події на сході України тощо).

Наразі, Конгрес США продовжує розслідувати втручання Росії в президентські вибори 2016 року для того, щоб подібного не сталося з іншими країнами.

Як заявив директор ФБР Джеймс Комі в інтерв'ю CNN напередодні повторних слухань у Сенаті США щодо втручання Росії у президентські вибори, - "Ми робитимемо все, що можемо, аби встановити, розслідувати та відреагувати на зусилля щодо втручання у виборчий процес. Одна з найважливіших речей, яку ми можемо зробити,  – це бути прозорими щодо зусиль, спрямованих на втручання в наші процеси",

Найефективніша протидія спробам росіян втрутитися у внутрішні процеси США – розповісти людям про всі їхні методи й прийоми впливу на свідомість, щоб вони втратили свою ефективність у подальшому.

З метою захисту суспільства від загроз інформаційних впливів, які породжує психологічна (гібридна) війна повинні створюватися Центри-Інститути аналізу та протидії пропаганді та дезінформації.

Наразі у Польщі створено неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидії російській пропаганді - «Фундація “Центр аналізу пропаганди і дезінформації”».

Отже, на сьогоднішній день важливим є створення в різних країнах подібних Центрів-Інститутів, які будуть займатися науково-дослідною і аналітичною роботою, спрямованою на аналіз та пошук системного підходу до ідентифікації і протидії ворожій (в першу чергу - російській) дезінформаційній політиці в інформаційному просторі. Майбутні органи співпрацюватимуть з іншими суб'єктами аби створювати фундамент  розуміння у громадськості реальних загроз, оскільки інформаційна і психологічна війна проникає у різні сфери функціювання суспільства і держави.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина,Польша,США,выборы в США,інформаційна війна,змі,війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.