Як Старикова напрацювала на "Ягуар" та звільнення

20 грудня 2016, 21:16
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
122
Міщенко Валерій

Очільниця Київської обласної ради Ганна Старикова попала в серйозний скандал і тепер повинна пояснити слідчим правоохоронних органів магічну появу у її декларації рухомого та нерухомого майна.

 три квартири, земельна ділянка, 2,8 мільйони гривень готівкою, а під Миколая до цього додався "Ягуар" вартістю за 1,7 мільйона гривень.

Звідки в пані Гани такі шалені кошти на придбання всього цього добра? Цим мають зайнятися профільні органи – НАБУ та НАЗК, які мають перевірити кошти Старикової, яка до того, як стати головою облради була помічником нардепа 6 та 7 скликань Костянтина Бондарєва, нинішнього депутата Київської облради та очільника обласного партійного осередку "Батьківщини".

Яким чином Стариковій вдалося напрацювати на «Ягуар» і квартири? Про це можна лише здогадуватися. Але всі підозри так чи інакше пов’язані саме з корупційною складовою.

Тим паче, у декларації Старикової спливла й інша незрозуміла історія. Одна з квартир Старикової розташована в Ірпені – її площа 41 кв. метр, придбана у вересні 2015 року за менше, ніж 103 тисячі гривень – себто менше чотирьох тисяч доларів. Чи треба говорити, що таких цін на житло в Ірпіні не буває. Голова облради неоковирно оправдовується: "Це рівно те, що мені виставив забудовник. Ви зателефонуйте забудовнику і запитайте його. Якби мені ще заплатили за придбання цієї квартири, я б узагалі щаслива була!".

За великим рахунком, завдання правоохоронців полягає в тому, щоб дізнатися, якою була «знижка». Аналогічна історія раніше трапилася з нардепом Сергієм Лещенком, якому під час покупки квартири теж скинули 1,8 мільйонів гривень. Тоді в НАЗК заявили, що ця сума – це подарунок, і за таке порушення передбачений штраф і конфіскація цього подарунка.

Враховуючи ситуацію з Стариковою, даної інформації має вистачити для того, щоб, як мінімум, поставити питання про її відсторонення від займаної посади. А взагалі – наслідком цього скандалу повинна стати відставка. Нажаль, виникають серйозні сумніви в тому, що облрада ухвалить відповідне рішення. Як і те, що Старикова сама піде з тепленького крісла голови облради.

http://mykyivregion.com.ua/2016/12/20/valerij-mishenko-aktivist-bila-cerkva-yak-starikova-napracyuvala-na-yaguar-ta-zvilnennya 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.