У Білій Церкві знищують пам'ятку архітектури

20 грудня 2016, 14:14
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
4
6978
Міщенко Валерій

Архітектурна пам'ятка “Електростанція” в м. Біла Церква знаходиться під загрозою знищення. Хто за цим стоїть спробували розібратися наші журналісти.

Але про все по порядку. В ході журналістського розслідування ми дізналися наступну інформацію: загальна площа території 0,606 гектарів, з них - до недавнього часу 0,400 гектарів мав Білоцерківський електроремонтний завод (директор Василь Романюк ) та 0,203 гектари у приватного підприємця Юрія Шинкаренко, який саме й займається виробництвом гальмівних колодок та дбайливо ставиться до утримання пам"ятки архітектури. З 2003 року Юрій Володимирович придбав саме приміщення.

А ось Білоцерківський електроремонтний завод в особі директора Василя Романюка маючи державний акт на довічне використання земельної ділянки вирішив свою частину, розміром 0,400 гектарів, продати ТОВ "Альтіс-Дизайн". Відповідно до Закону України "Про охорону культурної спадщини" порядок використання пам'яток культурної спадщини та їх охоронних зон належить до виключної компетенції органу охорони культурної спадщини. Однак у листопаді 2012 року частина території охоронної зони пам"ятки загальною площею 0,4033 гектари на виконання рішення Білоцерківської міської ради № 706-29-УІ від 27.09.2012 р. було передано в оренду ТОВ "Альтіс-Дизайн" без погодження з відповідним органом культурної спадщини, що суперечить нормам Закону України "Про охорону культурної спадщини", Земельного кодексу України.

ТОВ "Альтіс-Дизайн" без погодження з відповідним органом проводить реконструкцію господарських споруд, що розташовані близько 7 м. від пам"ятки. Встановивши незаконно паркан поблизу пам"ятки, ТОВ "Альтіс-Дизайн" продовжуючи орендувати земельну ділянку розміром 0,400 гектарів продає приміщення ТОВ "Рось-фарма" директора Марчишиної, яка є власником трьох аптек у Білій Церкві. Сама ж Марчишина переселенка із Харцизьку Донецької області та за чутками має тісні ділові стосунки із Раїсою Богатирьовою. Тут дивним залишається той факт, що за медикаментами до складу приїздять в основному машини з донецькими номерами та лише вночі. Можливо, під виглядом медичних препаратів у складі знаходяться нелегальні наркотичні засоби, які потім "донєцькі" провозять на території самозваних ДНР та ЛНР. Куди дивляться відповідні правоохоронні органи? Чи можливо їх вище керівництво годується з цього “общака”? Будемо сподіватися, що після виходу нашого матеріалу правоохоронні органи розпочнуть слідство з цього питання. В будь-якому випадку журналісти нашого порталу будуть проводити своє журналістське розслідування.

Земельна ділянка на якій знаходиться склад ТОВ "Рось-фарма" в оренді у ТОВ "Альтіс-Дизайн". Цю фірму очолює колишній дільничний ринку Стовбецький Ігор разом із своїм братом Павлом. Дивним залишається той факт, чому цей горе-дільничний пішов з органів? Мабуть, спіймали на хабарі?
Так само дивним залишається те, що на якій підставі було прийнято рішення міської ради про передачу в оренду ТОВ "Альтіс-Дизайн" земельної ділянки 0,4033 гектари без погодження з відповідним органом культурної спадщини.

У ході підготовки цього матеріалу ми поспілкувались із приватним підприємцем Юрієм Шинкаренком. І ось про що ми довідалися. Юрій Володимирович сам вже постійно звертався в усі відповідні органи з проханням захистити саму пам'ятку архітектури. З усіх державних установ прийшли майже ідентичні відповіді, що будівництво, реконструкція господарських приміщень, встановлення паркану ведуться без погодження з органом охорони культурної спадщини та є протизаконним. Однак, крім відписок ніхто нічого не може більше зробити. Сам же об'єкт культурної спадщини пам'ятка архітектури "Електростанція" знаходиться на балансі управління культури та туризму Київської обласної державної адміністрації.


http://mykyivregion.com.ua/2016/12/20/u-bilij-cerkvi-znishuyut-pamyatku-arhitekturi-foto 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: незаконне будівництво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.