Націоналізація ринків у ДНР

05 жовтня 2016, 15:21
Власник сторінки
0
68
Націоналізація ринків у ДНР

Націоналізація ринків у ДНР

На теперішній час на тимчасово окупованій території керівництвом псевдодержавного утворення прийнятий закон, відповідно до якого усі ринки на території республіки переходять у державну власність. Крім того, до державної власності також переходять усі об’єкти, що побудовані на території ринків. Відтепер керівництво усіма ринками здійснюється спеціально створеною структурою ДП «Асоціація ринків Донбасу».

Зазначене викликало значне невдоволення з боку власників будівель, розташованих на території ринку. Вони планують подавати скарги до різних інстанцій. Також, у зв’язку зі змінами законодавства, для суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю на ринках, змінилися тарифні ставки, що збільшені в рази (наприклад, 1 кв.м торгівельного місця на ринку коштує близько 1000 рублів на місяць, а сплата так званих добових «місцевих» в середньому зросла з 20 рублів до 80 рублів на день). До зборів відповідних коштів будуть залучені працівники правоохоронних органів «ДНР» (так, впродовж дня по ринках ходитимуть спеціально призначені касири у супроводі працівників поліції «ДНР», озброєні АК).

У зв’язку з викладеним, більшість комерсантів мають намір взагалі припинити підприємницьку діяльність. Також, за чутками, що розповсюджуються у відповідному середовищі, збільшення зборів запроваджено з метою збільшення доходної частини республіки, що зумовлено нагальною потребою підвищити на 10% так звані «пенсійні виплати» мешканцям, що вже розпочато з вересня 2016 року. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.