НАРОДНИЙ ГУБЕРНАТОР МАКСИМ МЕЛЬНИЧУК

23 серпня 2016, 10:26
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
157

Якщо говорити про позитивні моменти влади тут, напевно, доводиться говорити більше про місцеву владу. Я хотів зупинитися на Київській області та справді народному губернаторові Максимові Мельничуку

Максим Дмитрович – це фаховий аграрник, професор, віце-президент Національної академії аграрних наук України, і не тільки, це перш за все людина своєї справи. Будучи на посаді губернатора Київщини Максим Мельничук зумів показати уже за півроку реальний результат, в той час, як його попередникам мало було років, щоб здійснити позитивні зміни на благо українського народу. 

Річ у тому, що Київська область зараз дуже явно виділяється на тлі інших, по-перше, активною роботою губернатора і його команди, а по-друге, завдяки його нововведенням інвестор цікавиться і йде в область з інвестиціями.

Очевидно, що йому як губернаторові вистачає політичної волі йти навіть проти деяких серйозних людей в Києві, мабуть, він зрозумів, що це єдиний спосіб виводити область з кризи. Події з мерами Бучі і Ірпеня, дали чіткий курс і сигнал всім корупціонерам від губернатора, що по старому в області вже не буде, ні кума, ні відкатів із землею. Три місяці тому, новий губернатор Київщини, Максим Мельничук, призначив главою департаменту по питаннях взаємодії з правоохоронними органами, внутрішнього аудиту, антикорупційної діяльності і оборонної роботи в Київській ОГА Василя Коваленко і справах зрушилися з мертвої точки. Правоохоронники, відзначають, що їх не б'ють більше по руках з обласної державної адміністрації за розслідування корупції, що погодитеся дуже добре.

У актив губернатора я б також заніс те, що давнього за даними ЗМІ корупціонера і схемщика в обласному департаменті дхорони здоров'я, а саме начальника департаменту пана Олега Ременника звільнив з посади. Стільки розслідувань в ЗМІ і те, що говорили самі працівники департаменту, але тепер Мельничук вирішив проблему.

Те, що нарешті починається серйозний проект по окружній дорозі в Київської області – дуже радує. За розрахунком протяжність її буде 213 кілометрів. Доручення Президента України губернатор вирішив виконувати негайно. І це не може не радувати. Розмови про будівництво кільцевої дороги ведуться вже декілька років. Але зараз, як запевняє глава Київської області, переходять від слів до справи. "За основу візьмемо проект БКАД, розроблений "Укргипродором" ще в 2009 році. Але кошторис проекту перераховуватимемо, адже з моменту його розробки прошло вже сім років. Сьогодні технологічні підходи в будівництві таких об'єктів стали іншими. Наприклад, з'явилися матеріали, які стоять набагато дешевше, але при цьому вони якісні і довговічні" - підкреслив Мельнічук.

Безумовно, тут можна спрацювати ефективно лише у в'язці Президента України Порошенка і глави ОДА Мельничука.

Так от, в районах, містах і селах Київщини бюджети перевиконуються більш, ніж в півтора рази. Деяким регіонам, особливо довкола столиці, в першому півріччі удалося удвічі перевищити бюджетні плани і реанімувати програми, які вже давно не фінансувалися. Від частини, це пов'язано з тим, що область бере столицю в кільце, тому активно йде будівництво житла.

Те, що в області зараз дійсно з'являються гроші видно по соціальних виплатах. Сьогодні вийшло реанімувати багато програм, які не виконувалися через відсутність фінансування. Наприклад, відновлена програма медичного сервісу для ліквідаторів аварії на ЧАЕС, збільшено фінансування боротьби з надзвичайними ситуаціями і пожежами. Переважна кількість інших областей всіх чорнобильців відправляє за пільгами до уряду, де в бюджеті на це засобів немає, принаймні, на словах.

З нещодавніх досягнень народного губернатора (саме так називають Мельничука громадяни), варто згадати: 16 серпня у Київській області підключили дві нові ЛЕП. 

«Після 8 років будівництва двох ліній електропередач ВЛ 330кВ, ми сьогодні підключили до центрального Київському електровузли додаткові 400-500 мВт енергії. Це забезпечить нас безперебійної електроенергією від Хмельницької і Рівненської АЕС, і практично виключить відповідні сезонні відключення електрики «, — написав губернатор Київської області на своїй сторінці у Фейсбук. 
Реалізація проекту дозволяє додатково передавати до 400 МВт потужності в мережу Київського енерговузла, які забезпечать енергією північно-західну та південну частини Києва та північ Київської області через 16 ПЛ 110 кВ від ПС «Північна» та 11 ПЛ 110 кВ від ПС «Новокиївська». У підсумку це зменшить залежність живлення споживачів Київського енерговузла від рівня генерації Київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які працюють на дорогому газі, суттєво підвищить надійність електропостачання споживачів Київського регіону та забезпечить стабільний розвиток західної частини м. Києва та Київської області. 

Говорячи про важливість включених ЛЕП, т.в.о. директора ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук підкреслив, що обсяг додаткової потужності, яку отримає Київський енерговузол складає близько ¼ загального споживання Києва та Київської області, отже, мова йде про суттєвий запас міцності та надійності електропостачання столичного регіону. Голова «Укренерго» також наголосив, що будівництво зазначених ПЛ реалізоване за власні кошти підприємства (400 млн. грн.) і є важливою складової реалізації низки проектів з видачі потужності Рівненської та Хмельницької АЕС до енергодефіцитних Центрального та Північного регіонів ОЕС України. 

Таким чином, це дозволить забезпечити стабільну роботу Об’єднаної енергосистеми країни, і зекономити майже мільярд гривень щорічно.

Запуск нової мережі відкриває можливість щодо створення нових робочих місць та значно покращує інвестиційну привабливість Київщини. Зокрема, одним з найперспективніших районів області губернатор назвав Києво-Святошинський, де існують великі перспективі у будівництві та виробництві. Ці дві лінії являються запорукою стабільного розвитку суспільства. 
Керівник столичної області також заявив, що у вересні в експлуатацію буде запущена ще одна лінія, яка дозволить говорити за глобальну диверсифікацію енергопостачання, та позбавить мешканців області віялових відключень електроенергії.

Максим Мельничук націлений на подальше виконання ініціатив Президента України по розбудові Української держави. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: енергозбереження,Київська область,Мельничук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.