«Двічі вірний» Петро Юрчишин

29 березня 2016, 11:20
Власник сторінки
0
129

Вінницький депутат Юрчишин буде пристосовуватися. Щоб отримувати посади і нарощувати уже й так немалий агро-бізнес.

Напередодні розгляду питання про зміну уряду і з великою долею ймовірності призначення керівником Кабміну Володимира Гройсмана, журнал «Форбс-Україна» провів опитування його колег по депутатському корпусу з числа вінничан. В числі інших «Форбс» навів захоплений відгук і народного депутата України з фракції БПП Петра Юрчишина.

Цей відгук для розуміння сутності його автора слід навести повністю:

«Уверен, что на должности премьер-министра Владимир Гройсман найдет компромисс и выведет Украину из экономического кризиса. Будучи главой Верховной рады, за очень небольшой период, чуть больше года, он сделал  больше, чем Литвин за 3,5 созыва. Он умеет руководить аудиторией. Да и работа в течение 11 месяцев вице-премьером –  это колоссальный опыт.

Что касается команды, в Украине много профессионалов. В какой они партии, сейчас я бы вообще не принимал во внимание. Но более чем уверен, что Владимир Гройсман возьмет на должности людей, независимых от партий, профессиональных, поскольку он – командный игрок, и нацелен работать на результат».

Мова тут не про Гройсмана, а про Юрчишина. У цьому коментарі народному депутату як нікому вдалося дуже чітко окреслити й те, якою є його мета у найближчому майбутньому, й те, що Юрчишин дуже хотів би піддати забуттю у громадській пам’яті.

Фраза перша. «Гройсман за півроку зробив більше, ніж Литвин за 3,5 скликання».

Можливо, це так. Гройсман дійсно зробив багато, а Литвин уже є «гостем з минулого», недоброї пам’яті символом «рєшалова» доби Кучми-Ющенка-Януковича.

Але чи вказував особисто Юрчишин йому на це? І взагалі, чи мав доступ «до тіла»? І підтримував.

І з’ясовуються цікаві подробиці. Юрчишин був довіреною особою кандидата у Президенти України В.М. Литвина у 2010 році. Ось – постанова ЦВК http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/v0238359-09.

А ось – світлина майбутнього критика разом з тодішнім «патроном» «за чаркою».

Брат Петра Юрчишина – Микола був депутатом Вінницької обласної ради від «Блоку Литвина», звідки перейшов до фракції Партії регіонів. До речі, колись керівником Хмільницької районної партійної організації «регіоналів» був і сам Петро Васильович.

Звідти – розуміння другої частини фрази. «…Візьме на посади людей, незалежно від партій».

Хтось комусь уже обіцяв посади? Це слово Юрчишин використав першим при навіть гіпотетичному варіанті, що Гройсман стане прем’єр-міністром. Отже, Юрчишин уже чекає на посаду. І заздалегідь заявляє: «Не дивіться на минуле! Належність до Партії регіонів ще не є шлагбаумом на шляху до кар’єрного зростання».

Але повернемося до ключової фрази про нездатність Литвина зробити щось корисне. Така оцінка колись довіреної особи екс-спікера – свідчення про те, що він з такою самою легкістю здасть і всю нову команду, у якій йому наразі доводиться працювати, як тільки виникне несприятлива кон’юнктура.

Юрчишин буде пристосовуватися. Щоб отримувати посади і нарощувати уже й так немалий агро-бізнес. Його зрозуміти можна.

Складніше зрозуміти тих, хто йому знову дає шанс претендувати на це.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.