Вінницькі активісти атакували начальника поліції, щоб не сісти за грати?

25 лютого 2016, 16:49
Власник сторінки
0
101
Вінницькі активісти атакували начальника поліції, щоб не сісти за грати?

Акція десятьох «активістів» на чолі з "активісткою" Таїсою Гайдою проти нового керівника Вінницької поліції Антона Шевцова набирає обертів.

Звинувативши в соціальних мережах офіцера, який залишився вірним присязі і виїхав з окупованого Криму, і не добившись особистої «аудієнції», щоб облаяти його в обличчя, Гайда обрала нову тактику. Тепер вона розсилає гнівні повідомлення на особисту пошту лідерів думки у соціальних мережах та штампує аналогічні статті на Інтернет-ресурсах.

Шевцова вона обвинувачує… у сепаратизмі. При тому, що він міг залишитися у Севастополі, де багато років працював в органах правопорядку, але обрав Україну, воював в АТО у складі підрозділу «Луганськ-1», наводив порядок у тилу.

Тема для самопіару Гайди, м’яко кажучи, невдала, заздалегідь програшна. З цієї історії Шевцов вийде з честю, а ось її скандальну репутацію буде ще більше підмочено.

Навіщо це було робити?

Дехто вважає, що таким чином власниця швацького ательє намагається пролізти до керівництва обласного осередку нового проекту М.Саакашвілі. Але не виключений і ще один варіант. Більш прозаїчний.

Днями на квартирі втікача з України Януарія Шостака провели обшук. Річ у тім, що Шостак підозрюється в організації масових заворушень, побитті міліціонерів та захопленні адміністративної будівлі 6 грудня 2014 року. А все це – статті КК України. Напередодні місцевих виборів Шостак з’явився в Україні та погодив з Людмилою Щербаківською свою кандидатуру на виборах до Вінницької міської ради. Щербаківська, однак, не стала говорити – де переховується Шостак, хоча зобов’язана це зробити по закону. Тому, довелося активізувати пошуки силами органів правопорядку.

Що це значить для Гайди? Як зазначають близькі до активістки люди, Гайда побоюється, що по результатам розлідування штурму адміністративного приміщення Вінницької ОДА 6 грудня та організації масових заворушень, вона та її чоловік Ігор Басюк, який бив міліціонерів та жбурляв шумові гранати та димові шашки під час заворушень, можуть приєднатись до компанії Юрія Хорта, який сидить в СІЗО, Михайла Сіранчука, який зараз ходить на судові засідання в якості обвинуваченого по подіям 6 грудня, або Януарія Шостака який подався в "біга".

Ось відео, яке гуляє у вільному доступі в мережі інтернет більше року, на відео видно, як активістка Таїса Гайда принесла цілий пакунок шумових гранат та димових шашок, одну з них запалив Януарій Шостак, а жбурнув в нацгвардійців Ігор Басюк - чоловік Таїси Гайди.

 

 
Тоді ж вінницькі журналісти публікували покроковий аналіз з відео та фотодоказами протиправних дій вінницьких "активістів-штурмовиків", які стали зірками російських телеканалів, адже рік назад вони вдались до провокацій вже  після Революції Гідності відносно до нової влади, а не проти режиму Януковича. Тоді причиною таких дій стали посади деяких вінницьких політиків, які ніяк не могли їх поділити.
 

 

Ігор Басюк кидає димову шашку в нацгвардійців, Таїса Гайда з пакунком вибухових засобів поруч

 

До речі, у той час, коли Шевцов був на фронті.

Тому, Гайда і докладає максимум зусиль, щоб продемонструвати власне завзяття у цькуванні Антона Шевцова з використанням будь-яких методів. Тоді будь-які дії проти неї та її чоловіка Ігора Басюка сприйматимуть, як особисту помсту, або як політичні репресії.

А що не зробиш заради власного порятунку? Адже давно відомо, найкращий захист - це напад.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.