Революція змін триває

02 березня 2016, 22:45
Власник сторінки
Член ГО "ПОСТУП", активіст, журналіст
0
87
Валерій Міщенко, політолог

Про націонал-демократів, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. За кого або за що загинула Небесна сотня? За Україну чи за чиїсь особисті бізнес-інтереси чи амбіції

За словами Бісмарка, революцію пілготовлюють генії, здійснюють фанатики, а користуються негідники. Навіщо тоді голосувати за таких політиків-негідників та їх політичні партійні проекти? 
Необхідно віддати належне «старим» політикам за здобуття нашої незалежності та частково за Помаранчеву революцію. Вони пройшли тяжкі випробування комуністичними репресіями, не втратили сили духу і зберегли стійкість переконань. Вони були вдалими мітингувальниками, хоча організацією протесту завжди чомусь займалися не ті, хто стояв на подіумах і трибунах. 
Націонал-демократи ніколи не хотіли йти у владу, вони почувалися комфортніше у опозиційній ниші націонал-популістів. Тому і в 2005 році після перемоги Помаранчевої революції вони не витримали «перевірки владою». Варто наголосити, що саме ними було упущено можливості змін та дискредитовано гасла національного відродження 1991-го, Помаранчевої революції 2004-го. 
Багато з них були ефективними і авторитетними громадськими діячами, але політичними і державними стали одиниці. Чому? 
Ці люди, виховані комуністичною системою, а відтак, не вміють ефективно керувати державними ресурсами та не мають почуття відповідальності за людей. Їхній досвід здебільшого пов’язаний з освоєнням і «дерибаном» бюджетних асигнувань. Більшість з них так і не зрозуміли прописних істин державотворення, віддати святій справі самого себе, уникаючи при цьому підкилимних партійних інтриг. 
Будьмо відверті: практично всі з них їздять на дорогих авто, які ніхто ніколи не побачить у їхніх деклараціях. 
Націонал-демократи на відміну від своїх політичних опонентів та ворогів завжди сваряться між собою та не вміють працювати у команді, оскільки хворіють комплексом «вождизму». Вони не були самодостатніми поза політикою. Навіть, якщо у них  зараз і є бізнес, то він прямо пов'язаний з державним чи місцевими бюджетами, функціонує та захищений завдяки політичній діяльності. 
Ці люди здебільшого не мають досвіду керівництва органами місцевого самоврядування, не володіють основами економіки та елементами стратегічного планування. Саме тому вони намагаються спрямовувати суспільну дискусію в гуманітарні теми, в яких їм комфортно, де вони почуваються компетентними. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: українська революція,Помаранчева революція,Євромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.