Злиденний мільярдер Юрчишин

26 січня 2016, 11:19
Власник сторінки
0
90
Злиденний мільярдер Юрчишин

Народний депутат з Вінницької області Петро Юрчишин не посоромився взяти у грудні 2015 року компенсацію для оренди житла або винайму готельного номера. У розмірі 9 646 гривень. З Державного Бюджету.

Прибічники справедливості у форматі …And Justice for Allможуть, звісно, зауважити, що народний обранець на таку компенсацію має повне право згідно із Законом України «Про статус народного депутата України». Це правда. Але не вся.

Автоматично ці кошти на рахунки депутатів не перераховуються. Щоб їх отримати нардеп повинен звернутися до регламентного комітету Верховної Ради з відповідною заявою і підкріпити його договором про оренду або чеком з готелю.

Уявляємо собі ситуацію, за якої П.В. Юрчишин стоїть у черзі під кабінетом із папірцем-заявою у файлі та перебирає готельні квитанції.

Ну, це гумор.

А не гумор те, що Юрчишин – мультимільйонер, співзасновник зі своїм братом Миколою (екс-«регіоналом») фірми «Візит», статки якого ще у 2011 році склали 8 млн грн

Зрештою, це не всі капітали «Візиту». За той же 2011 рік АПНВП «Візит» с.Томашпіль вкладено інвестицій у Хмільницькому районі на суму 61 млн. грн., з них 20,8 млн. грн. в капітальний ремонт Хмільницького заводу сухого знежиреного молока. Братам Юрчишинам належить і санаторій «Радон» у Хмільнику на 270 місць. Отже, 8 млн грн капітали «Візиту» очевидно не обмежуються.

Прибуток самого Юрчишина у 2014 році склав 767 385 грн., а членів сім’ї, як зазначено у декларації про доходи – 654 472. У попередньому році декларант заробив 892 160 грн.

У 2013-му квартири у власності Петра Юрчишина не було, а у 2014-му вона, площею 111 кв. м. з’явилася.

Хоча, можливо, і не у Києві, адже сайт ВР місцезнаходження нерухомого майна не конкретизує.

Особливої потреби у пошуках житла Юрчишин не відчуває. Проте брати 9 тис. на кишенькові витрати він не гребує. Таким чином він входить у число 181 народного депутата, які отримують фактично другу щомісячну зарплату. Рік тому таких «народних обранців» було 300. Але 119 з них стало соромно. Юрчишин до такої категорії «сором’язливих» не належить.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.