ЯК РОЗБУДУВАТИ ХРИСТИЯНСЬКУ ДЕМОКРАТІЮ В УКРАЇНІ?

29 жовтня 2015, 09:40
Власник сторінки
Народний депутат України
0
77

В попередніх публікаціях були розглянуті питання "Яку модель розбудови України обрати?" та "Наші цінності – християнсько-демократичні". Перейдемо до конструювання моделі християнської демократії.



1. Платформа для християнської демократії

Враховуючи, що обрана модель є поєднанням двох фундаментальних і, водночас, відмінних світоглядних платформ – християнської і демократичної, потрібно визначитися, яка з них буде базовою.

Тисячолітня історія нашої державності в різних її формах і проявах, а також фундамент, завдяки якому вдалося зберегти національну ідентичність, дає переконливу відповідь – саме християнство і тільки воно може стати платформою, на якій може бути розбудоване і українське суспільство, і держава.

Досвід успішних країн ХХ і ХХІ століть однозначно вказує, що (коли не брати до уваги країни, економіка яких базується переважно на експорті природних ресурсів, передусім, нафти) лише держави з демократичною формою правління можуть досягти високого рівня суспільного, культурного, соціального та економічного розвитку (при чому у відносно короткі строки – протягом кількох десятиліть). Саме розвинутий демократичний політичний режим забезпечує високий рівень конкурентоспроможності продуктивних сил як в середині країни, так і на світових ринках. Навіть у сфері культури такі країни виходять на провідні позиції.

Таким чином, ми пропонуємо, взявши за основу християнство як органічну для нашого народу світоглядну і морально-етичну платформу, включити до моделі суспільного, культурного і соціально-економічного розвитку України ті демократичні цінності, які узгоджуються з християнством.

Тобто пропонується обрати з усього широкого спектру демократичних принципів, ідей, стандартів винятково ті з них, що можуть бути органічно впроваджені в християнському суспільстві.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: христианство,суспільство,демократия,цінності,християнство,Мірошниченко,система цінностей,соціум
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.