ВІДКИДАЄМО ГЕНДЕРНІ СТЕРЕОТИПИ

27 серпня 2015, 15:47
Власник сторінки
журналіст, громадський діяч
0
152

Новий закон про місцеві вибори передбачає гендерну квоту – не менше 30% представників однієї статі. Статистика: більшість політичних посад займають чоловіки. Тож тепер партійні штаби у пошуках жінок

Наявність яскравих жіночих постатей на сучасному політичному олімпі - зрозумілий і доцільний факт, оскільки саме жінка здатна тонко відчувати і розуміти суспільні потреби, має гостре несприйняття соціальної несправедливості та досить часто виявляє силу, далекоглядність і витривалість, якими далеко не кожен чоловік міг би похизуватись. 

Історія закарбувала не один десяток імен відомих жінок, що промайнути яскравими сателітами на суспільно-політичному небосхилі, чий внесок не потребує коментарів і не викликає сумнівів: Мадлен Олбрайт, Маргарет Тетчер, Індіра Ганді і, звісно ж, багато інших. Свого часу кожній з них доводилось розпочинати свій успішний шлях з одного і того ж - з доведення світу аксіоми, що її мужність і розум можуть і повинні слугувати суспільству, особливо в часи складних соціальних змін. І сьогодні жіноча мудрість, витривалість, і рішучість - це те, чого так потребує Україна в часи свого буремного оновлення. Недаремно образ нашої країни часто зображується у вигляді молодої дівчини, що несе в своїй душі прагнення до чистоти, свободи, рівності, прямує з високо піднятою головою в майбуття, яке сама собі будує. Напевно, варто прислухатись до таких підсвідомих асоціацій українців, а що як саме жінка з її тонким природним чуттям відродить Україну?


Тендітне українське жіноцтво наразі гостро реагує на все, що відбувається в країні. "Берегині" докладають шалених зусиль у різних сферах, встигаючи поряд із виконанням обов'язків щодо збереження сімейного вогнища займатись важливими громадсько-політичними справами. Приємно усвідомлювати, що охопити свій "фронт робіт" в суспільному житті особливо прагнуть молоді жінки, яким не бракує ідей, розуму, сил та можливостей задля впровадження позитивних соціальних змін.

Вже найближчим часом участь жінок у нашій політиці перейде на вищий рівень, а відтак – вплив жінок на процеси в політичному та соціальному житті стане значно вагомішим. Місцеві вибори, що пройдуть 25 жовтня 2015 року, дадуть нам незвичний гендерний склад рад. Сподіватимемось, що ці зміни будуть на краще!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вибори,гендерне питання,політика і жінки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.