Доступно про економіку розповів Валерій Коровій студентам у Вінниці

03 травня 2015, 21:27
Власник сторінки
0
67
Доступно про економіку розповів Валерій Коровій студентам у Вінниці

Економіка в теорії та на практиці. Валерій Коровій, голова Вінницької обласної державної адміністрації, прочитав лекцію з економіки регіону студентам та викладацькому складу вищих навчальних закладів.

Днями, на запрошення адміністрації Донецького національного університету голова Вінницької ОДА, кандидат економічних наук Валерій Коровій, виступив у ролі лектора. Викладацький склад та студентство більшості вінницьких вищих навчальних закладів прийшли на класичну університетську пару з питань економічного розвитку нашого регіону. Протягом двох годин лектору вдалось, у притаманній йому легкій манері викладання охопити півстолітній період історії промислового поступу Вінниччини. Виступ Валерій Коровій розпочав із свого короткого резюме, адже для більшості дончан він, в першу чергу, державний службовець. Однак, так було не завжди, принаймні сам губернатор свої перші кроки службовою драбиною називає волею випадку.


За словами лектора, Валерія Коровія, шлях Подільського регіону від економічного зростання до глибокого дна гіперінфляційного падіння і його важкий поступ по сходинках економічного розвитку – процес, розуміння якого знаходиться не лише в площині державних дотацій чи привабливих інвестиційних проектів. Каталізатором змін були і залишаються самі подоляни, від селян, працюючих за трудодні до передовиків соціалістичної праці, від українців 90-х, із так званими «кравчучками» до фахових менеджерів – команд управлінців 2000-х. І сьогодні, у час чергової економічної кризи, Вінниччина демонструє можливості збільшення обсягів виробництва. Його головним показником є навіть не стільки сам обсяг виробленої продукції, скільки низький рівень безробіття, утримувати який без реалізації успішних інвестиційних проектів було б просто неможливо.


Черговою можливістю якісного економічного зростання Подільського регіону, Валерій Коровій назвав реалізацію курсу на децентралізацію влади. Посилення ролі місцевих бюджетів, їх більша платоспроможність і головне значне розширення можливостей для наповнення дозволило збільшити надходження лише у першому кварталі 2015 року на 50%.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.