Україна має стати успішною державою

25 березня 2015, 14:08
Власник сторінки
НАВЫКИ: планирование-координация-контроль (реализовано более 100 крупных проектов в разных направлениях),  коммуникатор
0
203
Україна має стати успішною державою

В Україні стартував Національний проект «Форум громадянської освіти», мета якого - допомогти українцям створити справжнє громадянське суспільство, що є запорукою успіху найпотужніших країн.

          Цій події була присвячена прес-конференція 24 березня 2015 року в УНІАН, участь в якій взяли представники Адміністрації Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та громадськості.

           Спеціальним гостем став Ян Томбінський, голова представництва Європейської комісії в Україні, який зазначив, що для того,  щоб жити в справжньому демократичному суспільстві, необхідно мати певні знання та навички, яким потрібно навчитись. Через це у свій час пройшли найуспішніші країни світу.  Розвиток громадянського суспільства – це інвестиція в майбутнє країн,  і саме від цього залежить, яка буде Україна через 5-10 років.

 Зі свого боку керівник департаменту з питань  взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Адміністрації Президента України Олександр Ярема сказав: «В цей надскладний для країни час необхідно організувати ефективну систему підготовки громадян України до життя в умовах справжньої демократії. Саме поява потужного громадянського суспільства стане фундаментом корінних змін в державі в усіх сферах. Тільки так ми зможемо зробити Україну сильною та конкурентоздатною».

 Заступник голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України Денис Силантьєв привітав діяльність Форуму громадянської освіти. Це саме те, що сьогодні потрібно нашій державі.  Хочу подякувати ініціаторам даного проекту, оскільки розвиток громадянського суспільства – це один з основних пріоритетів у розвитку держави, і я готовий тісно співпрацювати в цьому напрямку.

Директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Ірина Бєляєва сказала: «Громадянська освіта – це дуже актуальна на сьогоднішній день тема. Міністерство молоді та спорту України вже активно співпрацює з організаторами Форуму громадянської освіти, які є членами громадських інституцій при нашому Міністерстві. Наразі Форум громадянської освіти визначив саме ті цілі, які відповідають потребам сучасної молодої людини та пріоритетам держави».

 

Позицію громадськості на прес-конференції представляв Голова національної платформи «Український молодіжний форум» Станіслав Куценко: “Форум громадянської освіти наразі немає аналогів в Україні, і вже в найближчому часі зможе  виконувати функцію «соціального ліфта» для талановитих і активних громадян країни, особливо для молоді, та стати справжнім Кадровим резервом держави

Презентуючи програму діяльності на рік, керівник проекту «Академія Навичок» (www.skillsacademy.com.ua) Марія Богуслав, на базі якого реалізовується Форум громадянської освіти, сказала: “Проект сфокусовано на наданні практичних знань громадянам України у відстоюванні своїх прав, ефективних механізмів у боротьби з корупцією, створенні ОСББ, реалізації соціально корисних проектів  тощо. Також, прекрасно розуміючи сьогоднішні потреби людей у зв’язку з важким економічним станом країни, ми надамо людям можливість навчитись, яким чином можна наразі забезпечити себе матеріально, через відкриття власної справи або створення стартапу, як стати фрілансером або соціальним підприємцем, та багато іншим корисним цілям, які були визначені за результатами соціологічного дослідження «Візія громадянської освіти», проведеного у лютому 2015 року на всій території України.

Окрім онлайн та офлайн навчання, учасники Форуму будуть створювати команди для практичного втілення у життя набутих знань, а кращі учасники матимуть змогу взяти участь у міжнародних заходах. Також вже у цьому році в рамках Форуму стартує серія телемостів між Україною та країнами ЄС та Північної Америки, в яких візьмуть участь відомі громадські діячі та міжнародні структури.  Перший телеміст «Україна - ЄС» відбудеться вже на початку квітня, про що організаторами буде повідомлено додатково.

 

На завершення слід сказати, що Форум громадянської освіти вже викликав жвавий інтерес серед великої кількості відомих українських та міжнародних експертів, які беруть участь у якості спікерів наших заходів. Тому протягом вже цього року планується створення понад 200 відео-лекцій та щомісячне проведення різноманітних подій.

Не дивно, що цей проект не оминають увагою і міжнародні організації, зокрема Вишеградський фонд (Польща/Угорщина/Чехія/Словаччина) став першим офіційним партнером Форуму громадянської освіти.

         

          Всі відео-лекції можна продивитися після  реєстрації на сайті Академії навичок www.skillsacademy.com.ua. Реєстрація безкоштовна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: демократия,гражданское общество,громадянське суспільство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.