Нарешті у вищій владі Вінниччини злагода

23 березня 2015, 09:00
Власник сторінки
0
32
Нарешті у вищій владі Вінниччини злагода

Голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко та голова ОДА Валерій Коровій прозумілися.

Як стверджує Валерій Коровій, він і Свитко мають на чергових місцевих виборах привести до влади в області демократичну і компетентну команду. Вдвох…

Сергій Свитко подібних заяв ще не виголошував. Але що помітно, обидва вищих керівники спілкуються один з одним. Не формально, не «для протоколу»,  не «зціпивши зуби», а так як мають спілкуватися ввічливі, чемні люди і вищі чиновники області. Мало того голова ОДА започаткував новий формат робочих нарад в яких бере постійну участь особисто голова представницького органу обласної Ради Сергій Свитко. Також значно збільшилась кількість спільних заходів керівників області з в.о. міського голови м. Вінниця Сергієм Моргуновим.

20 березня у Вінницькій облраді пройшла чергова 34 сесія. В її роботі взяв участь і голова ОДА Коровій, і голова ради Свитко. Обидва робили зауваження по суті питань, коментували різні ситуації. Одним словом – вели професійний діалог.

Більше того, вже кілька тижнів обидва керівника області виключно разом відвідують офіційні заходи, приймають міжнародні делегації, ходять на покладання квітів, культурні та громадські акції.

І ніхто ні від кого не відвертається.

Та й прес-служба Сергія Свитка змінила тон. У її текстах на сайті Вінницької ОР не стало провокаційних «мовних оборотів» про «злочинну нинішню владу», про «команду президента,  яка утискає патріотів» тощо.

Усе це  звісно ж, помітили й депутати обласної ради. І як люди досвідченні (чого-чого, а вміння ходити між краплинами, у них не забереш), помітили це. Не могли не помітити. І в результаті звіт Сергія Свитка за рік роботи (формальний, в дусі до-Майданівських часів) вирішили схвалити, а роботу Свтитка визнати задовільною.

Це дає змогу Сергію Свитку залишатися на посаді.

Громаді Вінниччини такі позитивні зміни дають надію на те, що припиняться штурми адмінбудівлі, припиниться розхитування ситуації  на місцях і в обласній раді, що громадські активісти і громадські організації виконуватимуть свою роль – контролера влади. А не суддів, прокурорів, люстраторів,  катів…

Також залишається сподіватися, що на Вінниччині ні в кого навіть не виникне й думки назвати себе «народним губернатором», у грудні це стало лишаєм на тілі Вінниччині. Зараз лікування зроблене,  лишай загоюється. Чи на довго?


Відповідь на це очевидна: якщо політики і активісти зрозуміють свою відповідальність перед громадою, підуть на вибори з конкретними планам, програмами, розкажуть людям про можливість їх втілення, то на довго.

Якщо ж конкуруватимуть популізмом, «чорним піаром», показухою, чванством, егоїзмом – то ні.

І тут приклад їм може показати саме Сергій Свитко.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.