Вінничани влаштували флешмоб на сторінці В.Коровія у Facebook

09 березня 2015, 13:04
Власник сторінки
0
26

«Ви людина на своєму місці!» «Для винничан очень правильно» «Зрозуміло, що в такий час йому буде непросто, але він сильний - впорається!» «Наконец-то во главе области встал опытный экономист»

«Баланс профессионализма, лидерства и человечности - это то, что нам так необходимо сейчас», – такими є відгуки на сторінці новопризначеного голови Вінницької ОДА Валерія Коровія. До того ж не від анонімних «тролів-ботів», покликаних прославляти або ганьбити будь-який інформаційний привід, а від цілком конкретних людей, які реєструються у соціальних мережах під власними прізвищами.

 

Вітають не лише вінничани (хоча їх більшість), а й мешканці інших міст України, ті, з ким Коровію доводилося працювати раніше.

 

 

Показово, що коментарі такої тональності на сторінках вітчизняних політиків у соціальних мережах – швидше виключення, аніж правило. Користувачі, які не надто поділяють захоплення політиків віртуальними перемогами на тлі цілком реальних соціальних негараздів, не втрачають випадку, коли можновладцям можна сказати все, що про них думаєш. Тому й можемо спостерігати у соціальних мережах «пости» з характеристикою – від стриманого скепсису, до відвертої лайки.

 

 

Однак не в цьому випадку. Відрізняються зазначені дописи і від коментувань на сторінці попереднього губернатора – Анатолія Олійника. Там були поради, або ж стримані побажання успіху.

 

 

Відмінність у тональності реакції користувачів можна пояснити, насамперед, тим, що Коровій є для вінничан – представників місцевого регіонального істеблішменту – своїм, людиною, з якою вони працювали багато років, і результати діяльності якої вони бачили на власні очі. Навзаєм Олійник, при усьому толерантному ставленні до нього, і розумінні непростої ситуації, у якій довелося йому діяти в умовах фактичної агресії з боку Кремля, визнавався представником виконавчої вертикалі, який отримав посаду «за призначенням». Проте не був органічно вписаний у сталу традицію саме вінницького політикуму.

 

Коровій же є виключно своїм. Особою, зв’язки якого та багаторічний досвід роботи із «батьками» міста та області – Володимиром Гройсманом, Олександром Домбровським та й самим Петром Порошенком – особливо доводити не слід.

 

Втім, слід розуміти й іншу рису місцевої вінницької традиції. Поки що усі привітання та побажання є авансами, а не констатацією самоусунення громади від активної політичної діяльності. А тому вінничани можуть і змінити власну думку.

 

Врахувавши це, Коровій, будемо сподіватися, знайде можливості для уникнення тих помилок, які допустили його попередники на цій посаді.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.