Знову політика... або життя з "нової сторінки"

05 лютого 2015, 18:34
Власник сторінки
Военный журналист
0
79
Знову політика... або життя з  нової сторінки

Нещодавно зустрів знайомого, котрий запитав де це пропав лідер Черкаської опозиції колишній народний депутат Леонід Даценко.

Щиро кажучи не знаю.

Якщо згадати перебіг кількох останніх виборчих компаній, відповідь сама приходить на думку - Леонід Миколайович чекає.

Коротенькій екскурс в історію. За своє політичне життя Леонід Даценко був членом «Руху», потім змінив його на Українську народну партію, далі «Фронт Змін», потім «Батьківщина». На даний час нібито позапартійний. Це чомусь не дивує. У мережі YouTube є відео під назвою «3000 долларов за компромат на Яценюка», у якому колишній народний обранець, а на той час кандидат в депутати по виборчому округу № 197, Леонід Даценко бере гроші за підготовку компромату на Арсенія Яценюка. Потім було ще відео, на якому він надає власні негативні характеристики однопартійцям і колегам по опозиції -Тимошенко, Яценюку, Турчинову та іншим. Одкровення вражають. Але у кожного своя правда і совість.

У чому Леонід Миколайович був завжди постійний, так це те, що незважаючи на кардинальні розбіжності у поглядах та засадах політичних сил, він завжди тримався опозиційних сил. І це також зрозуміло. Завжди є привід для піару, що влада застосовує репресії до «ідейного націоналіста», який її критикує. А як без цього отримати прихильність населення? Хто як не народний обранець Даценко знай, що українці завжди співчувають ображеним.

На перевиборах по п’яти так званих проблемних мажоритарних округах, у тому числі 197-му з центром у Каневі, з усіх опозиційних кандидатів перемогу здобув лише Леонід Даценко. Тоді влада за Януковича фактично дала йому перемогти, не виставивши сильного конкурента та не застосовуючи адмінресурс. Причина цього також зрозуміла. Про Даценка - депутата домовлявся парламентська «тітушка», колишній представник «Батьківщини» олігарх Олександр Табалов. Він щедро роздавав кошти на поїздки по округу, подарунки населенню та оплату людей, яких Леонід Даценко виводив для блокування окружної комісії. Підконтрольний «депутатський багнет» дорого коштує. Крім того, в цей же час доньку Леоніда Миколайовича чомусь запросили працювати у київську структуру, яка належить бізнесовому і політичному партнеру Табалова - Віталію Хомутиннику.

Але реалії життя інколи перекреслюють плани. Недовго побув новоспечений депутат у Верховній Раді і інвестовані кошти відпрацювати не встиг.

На останніх парламентських виборах Леонід Даценко спробував йти самовисуванцем - не вийшло. Мабуть, цього разу не вистачило спонсорських коштів, а свої «кровні» витрачати бажання немає. Та й на доходи від «Дзвону» не сильно розженешся. Мимоволі замислися, може все таки пора братися за розміщення компромату та й свій журналіст під боком є.

У дійсності все просто. За Даценком стоять звичайні людські амбіції і бажання відкусити кусочок від владного пирога. Ну дуже вже людина хоче бути обраним народним депутатом чи хоча б контролювати якусь партійну структуру. З одним лише проблема. На сьогодні в державі немає чітко вираженої опозиції, крім «Опозиційного блоку», а йти з ними «полум’яному опозиціонеру» вже занадто. А може хтозна?

Давайте почекаємо і побачимо який стяг цього разу вибере Леонід Даценко (у тому, що він чекає наступних виборів, годі й сумніватися) для того, щоб вкотре спробувати продати «безгрішну» душу. Час покаже...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Черкассы,опозиція,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.