СБУ залишається послідовною на шляху до очищення

16 квітня 2015, 16:15
Власник сторінки
Военный журналист
0
51
СБУ залишається послідовною на шляху до очищення

Реформування української спецслужби торкнулось і підготовки майбутніх кадрів.

Національна Академія Служби безпеки України розпочала реформування. Відтепер набір у вищий спеціальний навчальний заклад спецслужбістів здійснюватиметься не за критеріями кумівства, що відслідковувалось за часів «режиму Януковича», а у відповідності до постулат колишньої школи КДБ та сучасних потреб у наявності професійних спеціалістів у галузі державної безпеки, здатних ефективно протидіяти російському агресору.

Як повідомляється у заяві керівництва Академії СБУ, відбір кандидатів на навчання здійснюватиметься з числа випускників загальних середньо-освітніх закладів, які успішно закінчили навчання та заслугували особливих відзнак. Колишня практика Комітету державної безпеки передбачала відбір саме найбільш обдарованих представників молодого покоління.

Починаючи з цього року, відповідно до розпорядження Валентина Наливайченка, курсантами Академії отримують можливість стати на безоплатній основі як відмінники, так і введені окремі пільги для дітей-сиріт, а також дітей учасників АТО. Як повідомляють у ректораті НАУ СБУ, державне замовлення на майбутні кадри спецслужби не повинно мати нічого спільного з комерційними ВУЗами, оскільки від ефективної діяльності Служби залежить державна безпека країни і її захищеність перед зовнішніми загрозами. Саме тому, державою буде надаватись бюджетна форма навчання майбутнім захисникам нашої країни.

Наступним етапом реформувань, що торкнулись Академії, стане підбір кваліфікованого викладацького складу, що має відповідний оперативний досвід, набутий під час служби в СБУ. Досвід та можливість передати студентам необхідні практичні знання і забезпечити їх спеціальну підготовку є найбільш необхідним елементом навчального процесу, повідомляється у заяві очильника спецслужби. НАУ СБУ акредитована за IV рівнем.  Наразі, в Академії працюють 45 докторів та 149 кандидатів наук, 44 професори, 71 доцент, 30 старших наукових співробітників, 2 академіки Національної академії наук України,  академік Національної академії правових наук України, член-кореспондент НАН України, заслужені діячі науки і техніки України, заслужені юристи, економісти,  працівники освіти, однак основною складовою оперативної підготовки є досвід, набутий поколіннями спецслужбістів.

Реформування також торкнеться і керуючого складу ректорату. Як повідомив радник Голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський найближчим часом буде оголошено конкурс на посаду ректора Академії, в якому можуть прийняти участь всі, хто побажає, але з метою уникнення призначення на посаду особи – «сторонньої» в лавах спецслужби, його кандидатура обов’язково погоджуватиметься на засіданні Громадської Ради при СБ України.

Оголошене реформування в системі СБУ Валентином Наливайченком, стало черговим кроком до очищення в системі спецслужби. На прикладі Академії новий потік курсантів відчує певні зміни вже у цьому році.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Наливайченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.