Вітчизняна спецслужба впевнено повертає прихильність громадян

21 грудня 2014, 11:37
Власник сторінки
Военный журналист
0
76
Вітчизняна спецслужба впевнено повертає прихильність громадян

Підтвердженням ефективності та відповідності нинішнім загрозам державній безпеці від зовнішньої агресії та інших загроз національній безпеці нашої держави

Підтвердженням ефективності та відповідності нинішнім загрозам державній безпеці від зовнішньої агресії та інших загроз національній безпеці нашої держави є те, що Служба безпеки України, у порівнянні з минулим часом, кардинально змінила ставлення до себе співвітчизників. І це не пусті твердження, адже у   травні 2013 року впливові аналітичні організації Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та Центр Разумкова проводили дослідження, з метою визначення рівня довіри громадян України до влади. За висновками експертів, Службі безпеки України, на той час, довіряли лише 29 відсотків респондентів, що, в принципі, є абсолютно логічним показником, враховуючи методи правління попереднього керівництва країни та їх прагнення перетворити спецслужбу України на філію ФСБ.

         Але, на даний час, експерти відзначають різке зростання рейтингу СБУ, яка користується довірою у понад 45 відсотків опитаних громадян. Такою довірою людей серед силовиків можуть пишатися лише Збройні сили України, які дійсно щоденно у боях доводять відданість державі і народу. Втім, якщо враховувати аспект правоохоронної діяльності, то Службі безпеки довіряють більше громадян, ніж всім взятим разом іншим органам вітчизняної правоохоронної системи, які, на думку експертів, ще не розпочали відновлювати свій авторитет серед суспільства.

         Не можна не відзначити, що такий високий рівень довіри є наслідком роботи керівництва вітчизняної спецслужби, яке, незважаючи на всі складності агресії РФ, реальної загрози втрати Україною незалежності, наполегливо працює та перебудовує СБУ на марші.

Впродовж цього року В.Наливайченко вивів діяльність СБУ у якісно нову площину, адаптуючи її під реалії і виклики сьогодення, створюючи тим самим умови для ефективної протидії загрозам національній безпеці.

         В.Наливайченко, вперше за всі роки незалежності України розпочав процеси по перетворенню вітчизняної спецслужби у компетентну структуру, здатну виконувати свої задання у сфері забезпечення державної безпеки на належному рівні, забезпечуючи захист конституційних прав українців.

         З перших днів перебування на посаді, Голова СБУ зайняв принципову позицію щодо боротьби з корупцією та оновлення пріоритетів діяльності спецслужби, зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в країні, що в подальшому надало можливість вчасно попереджувати терористичні акти та нівелювати наслідки розвідувально-диверсійної діяльності з боку Росії.

         На протязі року, співробітниками СБУ було здійснено значну кількість резонансних затримань осіб, які планували вчинити суспільно небезпечні діяння на території нашої країни. В контексті цієї діяльності, було налагоджено максимальну, а головне результативну, взаємодію між співробітниками Служби безпеки України та іншими вітчизняними силовими відомствами.

         Паралельно з цим, Валентин Наливайченко першим серед керівного складу відомств ініціював люстраційний процес в спецслужбі, який супроводжувався арештами та звільненнями співробітників, незважаючи на їх звання і посади. Більше того, Голова СБУ публічно висловив готовність особисто проходити люстрацію та не ховатись за високим муром спецслужби.

Всім стало зрозуміло, що особам, які не мають морального права працювати в рядах СБУ не втриматись на посадах, і це принципова позиція.

         Голова СБ України без будь-яких коливань запропонував створити Народний трибунал для безкомпромісної боротьби із злочинцями – посадовими особами, які причетні до розстрілів на Майдані та іншої антиукраїнської діяльності.

         Пізніше, для підтримки близьких та родичів учасників АТО, В.Наливайченко активно сприяв і контролював створення на базі СБУ Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти, який по теперішній час цілодобово займається питаннями відповідного розшуку.

         Звісно, результати такої діяльності Голови СБУ були високо оцінені українськими мас-медіа та знайшли своє відображення у численних публікаціях, які у позитивному аспекті висвітлювали досягнення вітчизняної спецслужби та її керівництва в цілому.

         Зокрема, щотижневий журнал «Фокус» в грудні цього року опублікував рейтинг найвпливовіших українців, 11 місце якого посів В.Наливайченко, поступившись місцем очільнику Адміністрації Президента України. Можна абсолютно впевнено стверджувати, що керівник СБУ гідний такого високого місця в рейтинзі, отримання якого зумовили передусім реальні результати його діяльності.

         Безумовно, така діяльність Валентина Наливайченка, як ініціатора зміцнення СБУ та очищення її від лояльних до Росії співробітників, не могла залишати байдужими наших «північних сусідів» - окупантів і агресорів, які прикладають максимум зусиль не тільки для руйнації української незалежності а й дискредитації діяльності керівництва української спецслужби, незважаючи іноді на абсурдність методів. Зокрема, дійшло до того, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно Голови Служби безпеки України. Так, Валентину Наливайченку агресор вже інкримінує наклеп, організацію застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та викрадення людей. Дивно, як ще закидають «поїдання дітей чи розстріли жінок», адже саме такі злочини путінська пропаганда полюбляє приписувати патріотам України, марно сподіваючись, що в нашій державі до них досі хтось дослухається.

         Насправді ж, з огляду на ставлення українського народу до агресора, подібні випади у бік В.Наливайченка з боку російської влади, лише підсилюють авторитет та рівень довіри серед наших співвітчизників до СБУ і її очільника, оскільки не існує кращої реклами, ніж критика російських окупантів. Саме тому, хочеться побажати В.Наливайченку, незважаючи на недолугу пропаганду Кремля, продовжувати скеровувати СБУ на захист безпеки України і її громадян, та втілюючи у життя всі амбітні плани по формуванню СБУ, яка і надалі убезпечуватиме нас від «зазіхань агресорів».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.