Запровадження інституту капеланства сприятиме духовному відродженню

17 грудня 2014, 18:28
Власник сторінки
Народний депутат України
0
276
Запровадження інституту капеланства сприятиме духовному відродженню

24 грудня 2014 року у Верховній Раді на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглядатиметься законопроект про запровадження інститу капеланства


Юрій Мірошниченко: Запровадження інституту капеланства сприятиме духовному відродженню

24 грудня 2014 року у Верховній Раді на засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглядатиметься законопроект (реєстр. № 1154)  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України)», автором якого є народний депутат України Юрій Мірошниченко.

 Парламентарій зазначає, що завданням законопроекту є продовження співпраці між державою і церквою у напрямку пошуку ефективних механізмів створення умов для реалізації персоналом ДПтС України та членами їх сімей, засудженими та особами, взятими під варту, права на свободу совісті та віросповідання; рівності усіх конфесій та віруючих у можливостях задоволення та надання релігійних потреб; недопущення появи та поширення релігійної ворожнечі.

Юрій Мірошниченко пояснює, що даним законопроектом запроваджується інститут священнослужителів (капеланів) в органах та установах, що належать до сфери управління ДПтС України на добровільних засадах; регулюється організація, координація та здійснення душпастирської опіки, порядок взаємодії між відповідними державними установами та релігійними організаціями.

«Міжнародний досвід свідчить про позитивні наслідки функціонування інституту тюремних капеланів, який запроваджено також у тих країнах, що задекларували світський характер державної влади та принцип взаємного відокремлення державних і церковних структур», – додає народний депутат.

«Прийняття законопроекту сприятиме: забезпеченню конституційних прав і свобод персоналу ДПтС України та членів їх сімей, засуджених та осіб, взятих під варту, у сфері свободи совісті (права на свободу віросповідання та задоволення релігійних потреб); врегулюванню механізму задоволення релігійних потреб; духовному, культурному, моральному вихованню; профілактиці правопорушень та злочинів; адаптації колишніх в’язнів і створення можливостей у суспільстві; недопущенню стихійності у сфері взаємодії з представниками церков (релігійних організацій); побудові демократичного суспільства та відповідності європейським стандартам в гуманітарній сфері життєдіяльності суспільства», – переконаний Юрій Мірошниченко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: церковь,государство,Верховная Рада,парламент,правопорядок,відродження,ув'язнення,Юрий Мирошниченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.