Влада не склала випробування на демократичність та європейськість

04 грудня 2014, 15:56
Власник сторінки
Народний депутат України
0
153

Вже за результатами перших засідань Верховної Ради, фракції більшості продемонстрували зовсім неєвропейський підхід до роботи.

Народний депутат України Юрій Мірошниченко переконаний, якщо Україна вважається сучасною європейською демократичною державою, то і влада повинна поводитися відповідно. 

«На початку нової сесії Верховної Ради України перед владою стояли виклики на перевірку її відповідності європейській політичній культурі та демократичності – яким чином формуватиметься коаліція, чи виконуватимуться зазначені в коаліційній угоді реформи, наскільки влада готова ділитися керівними посадами з опозицією в парламентських комітетах, яким чином формуватиметься новий уряд», – підкреслює Юрій Мірошниченко.

Парламентарій також звертає увагу, що вже за результатами перших засідань Верховної Ради, фракції більшості продемонстрували зовсім неєвропейський підхід до роботи.

«По-перше, це стосується пакетного голосування за новий склад уряду – було б доречним, у сьогоднішній кризовій ситуації, спочатку проголосувати за склад комітетів Верховної Ради, аби кандидати на посади міністрів могли представити своє бачення реформ на профільних комітетах, а потім вже призначати міністрів. По-друге, можна стверджувати про  порушення послідовності голосування. По-третє,  відбувалося багато порушень Регламенту Верховної Ради та закону про Кабінет Міністрів. По-четверте, існує багато неточностей і щодо призначення іноземних громадян міністрами у новому уряді та дотримання законодавства України під час набуття ними українського громадянства», – зазначає Юрій Мірошниченко.

«Якщо ми хочемо розбудувати європейську модель демократії, то політична сила, яка формує і реалізовує політику, має дотримуватися законодавства України та відповідної «політичної поведінки». Опозиція буде ретельно слідкувати та контролювати роботу влади і пропонувати альтернативну програму виходу з кризи та розвитку нашої держави», – наголосив Юрій Мірошниченко. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: мир,Верховная Рада,парламент,опозиція,Юрий Мирошниченко,Оппозиционный блок,коалиция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.