Опозиція має очолити комітети, які дозволять контролювати рішення влади

19 листопада 2014, 16:02
Власник сторінки
Народний депутат України
0
84

Опозиція має очолити комітети, які дозволять контролювати рішення влади та допоможуть захистити права мешканців східної України

«В Опозиційному блоці не наполягають на якомусь конкретному комітеті у Верховній Раді, але вважають, що опозиція повинна очолити бюджетний комітет, комітет зі свободи слова, комітет з питань прав людини та увійти до складу рахункової палати аби мати можливість контролювати дії влади та діяти в інтересах наших виборців», – про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат України Юрій Мірошниченко.

  Парламентарій переконаний, якщо Україна вважається сучасною європейською демократичною державою, то і влада повинна поводитися відповідно. При цьому він звертає увагу – в опозиції усвідомлюють, що в будь-якому комітеті вони не матимуть більшості.

«Проте, ми виходимо з тієї логіки європейських стандартів статусу опозиції, яка буде закладена і в законопроекті «Про опозицію», який вже був прийнятий у 1-му читанні і, на нашу думку, має бути прийнятий одним із перших на новій сесії Верховної Ради», – вважає Юрій Мірошниченко.

Юрій Мірошниченко також зробив акцент, що першочерговим завданням нового складу Верховної Ради має стати пошук методів забезпечення і збереження прав жителів Донбасу, які внаслідок військового конфлікту зараз знаходяться не в найкращих умовах.

«Більшість людей, які проживають у зоні військового конфлікту на сході України, голосували за Опозиційний блок і ми відчуваємо особливу відповідальність перед цими людьми. Одним із наших перших кроків у парламенті нового скликання стане законопроект, пов'язаний з відміною указу президента, який обмежує конституційне право мешканців Донецького та Луганського регіонів на виплату пенсій. Ми також готуємо цілий ряд законодавчих ініціатив, які б дозволили громадянам, що стали заручниками нинішньої економічної ситуації, з мінімальними втратами пережити дану кризу», – підсумував Юрій Мірошниченко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Оппозиция,Верховная Рада,политика,Донбас,Юрий Мирошниченко,Оппозиционный блок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.