В Тернополі проаналізували програми політичних партій щодо проблем молоді

24 жовтня 2014, 12:20
Власник сторінки
історик, громадський діяч
0
55
В Тернополі проаналізували програми політичних партій щодо проблем молоді

22 жовтня в Тернопільському прес-клубі було презентовано аналіз програм політичних партій, які беруть участь у позачергових виборах до Верховної ради України 26 жовтня 2014 року щодо питань молоді

22 жовтня в Тернопільському прес-клубі було презентовано аналіз програм політичних партій, які беруть участь у позачергових виборах до Верховної ради України 26 жовтня 2014 року щодо відображення в них вирішення проблем молоді. Аналіз програм здійснювався групою аналітиків Тернопільського регіонального представництва ГО «Центр політичних студій та аналітики».

Участь в засіданні Незалежного прес-центру взяли Ігор Процик, керівник регіонального представництва Центру політичних студій та аналітики в Тернопільській області, Олег Грушицький, член Правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» та Тетяна Семусь, юрист ТОО Комітет виборців України.  

Під час презентації аналізу програм політичних партій щодо відображення в них вирішення проблем молоді, то, як зазначив Ігор Процик, аналіз програм здійснювався за трьома критеріями. Зокрема, щодо наявності в програмах політичних партій конкретних механізмів виконання програм щодо молоді, їх фінансового обґрунтування, а також наявності в програмах політичних партій конкретних законів чи змін до законів, які стосуються молодіжної політики.

Результати проведеного аналізу показали, що лише у 55,17% програм політичних партій лише частково прописано конкретні механізми виконання пунктів програми, які стосуються молоді, у жодній програмі немає чітко вказаного фінансового обґрунтування виконання пунктів програми, які стосуються молоді,а також лише у 3,45% програм політичних партій лише частково вказано конкретні закони чи зміни до діючих законів, які стосуються молоді. Щодо висновків, то лише в програмі однієї політичної партії вказано конкретний закон, який стосується молоді (Закон України «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем»), і одним реченням вказано його суть. Результати даного аналізу будуть презентуватись в молодіжних середовищах.

Як зазначив керівник регіонального представництва Центру політичних студій та аналітики в Тернопільській області Ігор Процик: “Результати даного аналізу наводять на думку, що практично всі політичні партії  через свої передвиборчі програми не дають конкретних відповідей на запитання, за допомогою яких конкретних механізмів вони будуть вирішувати проблеми, які на сьогодні існують в молодіжній політиці, де будуть шукати фінансові ресурси для їх реального втілення в життя, тощо. Також це говорить про те, що політичні партії  не готові до серйозної розмови із молоддю, давати конкретні відповіді  на конкретні запитання, надіючись лише на те, що вони сподобаються своїм молодим виборцям, спілкуючись із ними через політичну рекламу в засобах масової інформації, соціальних мережах,  а також через ведення наочної агітації на вулицях міст.”

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: программа,Тернопіль,політика,молодь,партії,аналіз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.