Чому Олійник звільнив Марину Коваль

22 серпня 2014, 03:49
Власник сторінки
журналист
0
210
Чому Олійник звільнив  Марину Коваль
Марина Коваль

Вінницькі чиновники і журналісти обговорювали вчора 21. 08. звільнення директора департаменту соціальної політики області Марини Коваль.

Як стверджують деякі джерела, Марина Коваль отримала повідомлення про своє звільнення по телефону. Вона крім того, що була директором департаменту, є ще й депутатом вінницької обласної ради. В раду вона пройшла від Партії регіонів. Діяльність Марини Коваль напряму пов’язують з діяльністю іншого депутата і екс-регіонала, колишнього голови обласної ради Сергія Татусяка.

До того як Марина Коваль очолила департамент соціальної політики вона працювала заступником керівника ГО «Україна-Польща-Німеччина», засновником якого є Сергій Татусяк.

Звільнення Марини Коваль викликало жваву дискусію у соціальних мережах щодо особистих якостей пані Марини та породило кілька версій її звільнення.

Про особисті якості говорити навряд чи доречно, бо мотиви цього звільнення аж ніяк не особисті чи професійні. Мотиви вочевидь політичні.

Так, один з вінницьких інформаційних сайтів оприлюднив таку версію:

«Марина Коваль вважається одним зі основних гравців команди Сергія Татусяка, і її звільнення завдасть серйозного удару по намірам колишніх «регіоналів» потихеньку повернути собі владу на Вінниччині».

І розвиває думку: раніше, під час Майдану і пізніше громадськість неодноразово піднімала питання, щодо звільнення з керівних посад області екс-регіоналів, в тому числі і директора  департаменту соціальної політики.  До Марини Коваль з намірами «люстрації» навідувався відомий всім Хорт. І Марина Коваль під тиском написала заяву про звільнення. Її потім вона відкликала…

Але здається, не це стало основною причиною звільнення. Хоча думку громадськості, як один з мотивів, теж відкидати не можна.

Основний мотив звільнення вбачається  у тому, що Анатолій Олійник отримав від президента Порошенка підтвердження своїх повноважень у статусі голови ОДА. Якщо раніше, Олійник не звільняв директорів департаментів, через свій невизначений статус, то тепер у нього руки розв’язані. Вочевидь Порошенко довіряє Анатолію Олійнику вести кадрову політику.

Тому, напевне, слід очікувати ще ряд звільнень з керівних високих посад. І регіоналів, і не тільки.

А громадським активістам слід почекати: люстрація пройде. Тим паче, що і на законодавчому рівні шлюзи для очищення відкриті. Закон про люстрацію прийнято в першому читанні, і вочевидь,  що до Нового року його затвердять остаточно. Не ця Верховна Рада, так наступна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: депутат,Вінниця,вінницька влада,голова Вінницької ОДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.