На Вінниччині прозорість влади забезпечать веб-камери

31 липня 2014, 14:35
Власник сторінки
журналист
0
20
На Вінниччині прозорість влади забезпечать веб-камери
Анатолій Олійник

У Вінницькій області придумали, як задіяти апаратуру передану з ЦВК місцевій владі в боротьбі з корупцією та створенні прозорої влади.

Голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник розповів у соціальній мережі про те, що в Вінницькій області місцеві райдержадміністрації отримали на баланс 1420 комплексів обладнання: ноутбуків та веб-камер задіяних під час виборчої кампанії 2012 року.

Такі ж «подарунки» від ЦВК отримали і інші області. А от, що робити з комплексами – ніхто не знає. 

На Вінниччині прийняли рішення максимально ефективно використати апаратуру, на яку було витрачено близько мільярда гривень бюджетних коштів. 
«Спочатку розглядали запропонований підлеглими варіант рівномірного розподілу ноутбуків між райдержадміністраціями області для службових потреб. Але веб-камери чомусь виявились не потрібні. Я вважаю, що такий підхід є неприпустимим і вибачте «совковим». Витрачений на обладнання ресурс – це кошти платників податків, практично кожного громадянина країни, і до них треба ставитись з особливою повагою», - написав Анатолій Олійник на сторінці у мережі
Facebook.

Отже, за допомогою веб-камер та відповідного комп’ютерного обладнання Анатолій Олійник планує вирішити кілька питань. Перше з них – впровадження ініціативи президента України Петра Порошенка щодо прозорості влади. 

«Розміщуємо камери в адміністративних будівлях, районних адміністраціях, чим посилюємо їх охорону та безпеку, це сьогодні питання номер один, в контексті антитерористичних заходів.
- встановлюємо веб-камери в усіх приймальнях голів РДА. Будемо практично впроваджувати ініціативи Президента України щодо прозорості дій влади та реальних кроків по протидії корупції. Вивчаємо технічну можливість виведення картинки з адміністрацій на мій комп’ютер в режимі реального часу та аналогічний доступ до відеоспостереження на відповідні структури в Київ. Тобто і я, і, наприклад, працівник Адміністрації Президента теоретично зможе в будь-який час увімкнути комп’ютер і подивитись, що робиться в тій чи іншій адміністрації Вінниччини», - ділиться планами губернатор. 
Анатолій Олійник вважає, що якщо ініціатива знайде підтримку, цей досвід можна буде поширити на всю країну.

«Таким чином забезпечимо додаткову безпеку та громадський порядок, будемо більш відкритими для людей і всіляко заважатимемо спритним ділкам ходити кабінетами чиновників і прокручувати брудні схеми», - наголошує він.

Анатолій Олійник хоче відкрити відео доступ до чиновників для всіх. 
«Зараз працюємо над технічною та фінансовою стороною ініціативи. За сприятливих умов будемо просити погодження для надання доступу до зображення з веб-камер чиновників будь-якому українцю, наприклад, на сайті ОДА тієї чи іншої області. 
На жаль, поки не маємо фінансової можливості будувати надсучасні та прозорі адміністрації чи приміщення міліції, як, наприклад, в Грузії, але неодмінно будемо йти тим шляхом, який сьогодні реальний для України».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Губернатор,влада,Вінницька область,голова Вінницької ОДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.