Ідеї-фікс Людмили Щербаківської

30 липня 2014, 14:03
Власник сторінки
журналист
0
636
Ідеї-фікс Людмили Щербаківської
Людмила Щербаківська

Голова Вінницької обласної організації партії «Батьківщина» Людмила Щербаківська після звільнення з посади заступника голови облдержадміністрації розпочала активну політичну кампанію.

І висказала публічно кілька сумнівних ініціатив.

Слід зазначити:політики Вінниччини знають – Щербаківська починає активно висловлюватися на різні «соціальні», «політичні», «державницькі» теми в трьох випадках: коли прийшла вказівка з центрального партійного офісу Юлії Тимошенко; коли хоче нову посаду; коли розпочинає активну війну з кимось із колишніх соратників.

Схоже, що усі три причини зараз для Щербаківської злилися в одну. Тому й висловлює вона, як їй здається, популярні для виборців заяви, навіть не замислюючись, можна їх виконати, чи ні…

А тепер проаналізуємо кілька публічних заяв Людмили Щербаківської через призму причин, що спонукали її їх зробити.

 

Переформатувати владу … під себе

 

Тільки звільнили Людмилу Щербаківську з владної посади, як вона одразу ж заходилися руйнувати цю владу. Це дуже нагадує всі попередні дії «Батьківщини» після того, як партія втрачає вплив. Так було після кожних виборів у яких  програвала «Батьківщина».

Депутат Вінницької облради, голова фракції «Батьківщина» Людмила Щербаківська закликала усіх колег по обласній раді… скласти з себе повноваження.

- Я закликаю всіх депутатів написати заяви про складання мандатів і піти на перевибори, які й покажуть, кого підтримають вінничани! - сказала вона на прес-конференції.

Не варто говорити, що подібна процедура не передбачена жодним законом. Для того, щоб зрозуміти всю абсурдність пропозиції, у пані Щербаківської треба запитати: для чого це депутатам Вінницької обласної ради і чи підтримують її члени фракції.

І журналісти запитали про це. А у пані Щербаківської не найшлося відповіді на це запитання.

Також вона запропонувала ще одне «переформатування» влади.

Вона каже: жоден чиновник, який має відношення до Партії регіонів не може займати державну посаду. І цитує Арсенія Яценюка: люстрацію необхідно проводити з врахуванням фаховості, а не займатись політиканством. Говорить про нову владу (куди входить і «Батьківщина») і вимагає  її… люстрації!

- Перший, хто повинен пройти процес «очищення» – це звичайно президент, а також прем’єр, уряд, всі депутати, - вважає Людмила Щербаківська.

Наче забула пані Щербаківська, що президента обрав народ на голосуванні, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк ледь не «самолюструвався» і не пішов з уряду. Але вчасно спохватився. Не кажучи про те, що половина міністрів і керівників центральних відомств – представники «Батьківщини». Схоже, що у партії не змінювали цитатники для гасел з часу виборів президента.

 

«Труба зве» в зону АТО

 

 

Ще одна пропозиція пані Щербаківської – зовсім на грані фолу. Людмила Михайлівна запропонувала… створити роту із депутатів обласної ради. І відправити їх воювати на Схід!

- Мало лише їздити в зону АТО і передавати бійцям допомогу. Я сама з помічниками обдзвоню всіх чоловіків-депутатів і запропоную їм піти добровольцями захищати Україну! І сама я теж готова їхати туди!», - пафосно заявила Щербаківська. Але пафос вщух, коли вона почула запитання: «коли ваш зять - Богдан Кес, держслужбовець у адміністрації піде захищати Україну? І скільки людей наближених до керівництва Вінницькою батьківщиною вже на Сході.

І як завжди, на ці елементарні запитання у Людмили Михайлівни відповіді не було. Хочеться їй побажати: якщо робиш такі гучні і популістські заяви, готуйся до неприємних запитань.

Та й навіщо на війну відправляти депутатів? Адже у «Батьківщини» на Вінниччині є мінімум три тисячі людей, готових вирушити на захист держави. Всі вони числяться у Русі Опору (так політтехнологи вирішили назвати виборчий штаб Тимошенко). Тож, треба просто просурмити – і кілька тисячне військо «Батьківщини» відправиться воювати.

Та де там! Військо, тобто Рух Опору, «яке має стати на захист Вітчизни зі зброєю (цитата Тимошенко у Вінниці)» розбіглося на другий день після виборів. Тільки вивіски «Рух Опору/Виборчий штаб Юлії Тимошекнко» залишилися у приміщеннях в райцентрах, де квартирувало військо.

 

Вибори всіх і вся!

 

Ще одна абсурдна заява: провести вибори до Верховної Ради, місцевих рад всіх рівнів і мерів міст одночасно.

- Давайте спільно підемо з депутатів, оголосимо одночасно вибори до Верховної Ради та  місцевих рад і через нові вибори підтвердимо своє право бути депутатами, - чомусь закликала журналістів Людмила Щербаківська.

І це при тому, що як тільки виникла перша можливість провести вибори до Верховної Ради (а це вимога Майдану), «Батьківщина» почала пручатися. Навіть голова уряду у відставку подав.

Тепер, видно, технологи «Батьківщини» змінили платівку і розпочали співати про вибори вся і всіх, коли ще два тижні тому партія говорила про не нагальність цього кроку.

В цьому ж дусі ще одна заява Щербаківської. Стосується вона виборів Вінницького міського голови.

- Ми будемо звертатись від депутатів Верховної Ради про те, щоб Володимир Гройсман все-таки написав заяву, можливо він її вже написав, а головне - щоб зобов’язав сесію міської ради, під керівництвом Сергія Моргунова, проголосувати цю заяву і провести демократичні вибори в місті Вінниця. Не потрібно цю посаду тримати про всяк випадок. Вінниччина має працювати, а для цього ми маємо обрати достойного мера. Кандидатур у нас багато, - підкреслила Людмила Щербаківська, скромно почервонівши.

Тут не ясно: у неї є інформація про заяву, чи немає? І навіщо обирати мера без міської ради? І якщо проводити вибори, мера і міськраду, то це означає, що депутатів і мера оберуть на півтора роки. Як у Києві. І це потрібно вінничанам?

Зате дуже потрібно Людмилі Щербаківській, яка аж червоніє від задоволення, коли мріє про крісло мера.

Але самого бажання для цього мало. Треба дивитися реально: Щербаківська мріяла стати головою облради – не вийшло, мріяла після Революції Гідності про губернаторське крісло – не зрослось. З заступників голови ОДА вигнали не пояснюючи причин. Тепер Людмила Михайлівна мріє стати мером…

 

Висновки

 

Власне, з популістських, абсурдних, несерйозних заяв Щербаківської висновки на рівні аналізу політичної ситуації на Вінниччині і впливу на них «Батьківщини», робити не хочеться.

Ці висновки мають зробити в центральному офісі «Батьківщини» у Києві. Якщо там хочуть, щоб партія набирала на Вінниччині під час майбутніх виборів, хоч якісь мінімальні відсотки. І порадили Щербаківській: не плескати язиком, і не видавати свої ідеї-фікс за дійсність. А ще написати для Щербаківської особисто «темник», щоб вона не смішила пресу і політиків своїми хворобливими заявами, а краще читала б з папірця…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Батьківщина,Вінницька область,вінницька влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.