Губернатор Вінниччини пояснив, для чого проводиться мобілізація

27 липня 2014, 20:39
Власник сторінки
журналист
0
134
Губернатор Вінниччини пояснив, для чого проводиться мобілізація
Голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник

В Україні розпочалася третя хвиля часткової мобілізації. Голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник пояснив, як і кого будуть стосуватися мобілізаційні заходи.

Перша хвиля мобілізації населення України дала змогу привести в бойовий стан 53 військові части ЗСУ і 18 частин інших силових відомств.

 

Під час другої хвилі мобілізації вдалося залучити до Збройних сил, погранвійськ, правоохоронних підрозділів кваліфіковані кадри та розпочати широкомасштабний наступ на терористів. 

 

Третю хвилю мобілізації Анатолій Олійник пояснив так:

 

«Хочу наголосити, що мобілізаційні заходи стосуватимуться виключно військовозобов’язаних громадян, тих, хто проходив службу у Збройних Силах та/або має військовий квиток. Чоловіки ж, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 16 років, а також зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, у разі відсутності інших людей, які можуть такий догляд здійснювати, згідно із законодавством, мають право на відстрочку від призову. До того ж, мобілізація стосуватиметься осіб, у військово-облікових спеціальностях яких є потреба у сил АТО», - розповів голова ОДА про подробиці мобілізаційних заходів.


Він також наголосив, що усіх мобілізованих перед тим, як відправити на Схід ретельно навчатимуть.


«Жоден мобілізований не буде нести службу у зоні АТО без відповідної підготовки та повного забезпечення усіма належними засобами захисту. Усі учасники АТО отримають статус учасника бойових дій, а їхні сім’ї перебуватимуть під соціальною опікою з боку держави».


Анатолій Олійник вважає, що 
жодної зовнішньої підтримки буде замало, поки українські чоловіки не стануть пліч о пліч на захист рідного краю.


«Нинішня мобілізація – вимушений крок, оскільки українське військо впродовж останніх років системно нищилося. Проте Український Народ довів, що у стислі терміни може зорганізуватися і захищати рідну землю.


Кожного дня звільняються українські міста та села, відновлюється мирне життя. Вся країна допомагає біженцям та мирним мешканцям, які постраждали внаслідок бойових дій.


Останні зусилля необхідно докласти, щоб остаточно звільнити українську землю від загарбників та сепаратистів. Підтримаємо наше Військо! Слава Україні!»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Губернатор,Вінницька область,вінниччина,голова Вінницької ОДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.