Найнебезпечніший ворог - твій колишній найкращий друг

25 липня 2014, 07:34
Власник сторінки
журналист
0
95
Найнебезпечніший ворог - твій колишній найкращий друг
Голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник

У такому сенсі висловився голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник, відповідаючи не «незручне» запитання журналіста: «Коли Росія перестане бути ворогом України»?

Анатолій Олійник вважає, що спочатку треба проаналізувати історію відносин з Росією і нинішнього конфлікту.
«Для того, щоб зрозуміти коли це станеться, треба спочатку зрозуміти причини ворожнечі. На моє переконання, при всіх можливих потрясіннях та негараздах, які відбувались в Україні з моменту здобуття Незалежності, в нашій державі відбулись такі процеси, які дуже не подобаються певним зовнішнім силам. Адже вороги і ненависники не з’являються від поганого життя, вони з’являються тоді, коли є чому заздрити. В нас дійсно є чому заздрити. В першу чергу, це наші мужні, вільні та милосердні люди, які плачуть, коли в московському метро гинуть люди, хоча чітко розуміють хто зараз створює проблеми нашій державі, наші люди, які несуть квіти до посольства країни, громадяни якої загинули в збитому літаку», - вважає Анатолій Олійник.

Він вважає, що влада РФ – один із найнебезпечніших ворогів України.

«В нас є свобода слова, свобода волевиявлення та багато іншого, чого не має в інших країнах пост радянського простору. Але треба розуміти, що самий небезпечний ворог, це твій найкращий колишній друг, бо він знає все про тебе. І недоліки, і переваги, і найболючіші місця. Бо ти свого часу відкрив йому серце і душу. Такий ворог не стріляє впритул, а тихенько із за рогу, встромляє ніж в спину», - говорить вінницький губернатор.

Анатолій Олійник також вважає, що ніхто не має реальних рецептів примирення.

«Сьогодні не має жодного універсального рецепту, що робити в наших обставинах. Бо навіть військові дії ведуться такі, з якими не стикалась жодна країна світу. Але я глибоко переконаний, ми повинні бути одним цілим, єдиним згуртованим народом,з потужними збройними силами, правоохоронними органами, ефективною економікою, бо тільки єдність народу забезпечить, як надійну оборону, так і потужний розвиток країни», - пише він у соцмережі.

Одним словом, це дуже схоже на висновок, який під час подій на Майдані зробила поетеса Анастасія Дмитрук:

«Никогда мы не будем братьями
ни по родине, ни по матери…»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Губернатор,Росія,Вінницька область,голова Вінницької ОДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.