Скільки років надували інформаційну мильну бульбашку на Вінниччині?

04 липня 2014, 21:09
Власник сторінки
журналист
0
46
Скільки років надували інформаційну мильну бульбашку на Вінниччині?

Вінницький губернатор Анатолій Олійник зробив цікаву заяву: відповідні служби попередніх голів ОДА «підтасовували» різноманітні статистичні дані, щоб область виглядала в статистиці краще, ніж насправд

Про це Анатолій Олійник написав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Одержав під час наради дані, що Вінницька область займає 1 місце в Україні в блоці економічного розвитку, по обсягу сільськогосподарського виробництва! І водночас за січень-березень 2014 р 24 місце за рівнем безробіття. А це вже один з найгірших показників у країні. Почув репліку, що при «попередниках» такі дані терміново перемальовувались, щоб ні в якому випадку вони не потрапили в Київ та ЗМІ», - пише він. 

«Запевняю, ми не будемо нічого приховувати і тасувати. В жодній сфері. Від кого приховувати? Від людей, які кожного дня стикаються з проблемами, від Президента, від себе самих? Ми працюємо над створенням нових робочий місць і, коли прийде час, відзвітуємо про вжиті заходи у цьому напрямку», - пообіцяв керівник Вінницької області.

Але тут виникає кілька думок: хто фальсифікував дані? З яких часів це робилося? У яких сферах? Що робити з такими інформаційними шулерами? Чи будуть вони відповідати за це (ясно що попередні губернатори не будуть).

І чого варті рулади, які тиражувалися у ЗМІ в попередні роки, що Вінниччина «батьківщина слонів» і «найкраща в» та інші «най-най»?

А про безробіття Анатолій Олійник написав:

 «Хочу підкреслити – проблема зайнятості в такому аграрному регіоні, як Вінниччина є актуальною і болючою, а тому – під постійною увагою влади. Оцінювати кожного посадовця на місцевому рівні буду, виходячи з того – скільки він створив робочих місць, а також - що зробив, щоб залучити інвесторів? Наголошую ще раз – ми будемо створювати робочі місця, а не підтасовувати факти».

Остання фраза вселяє деякий оптимізм. І надію – що інформаційна мильна бульбашка на Вінниччині здується, і її більше не надуватимуть…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Губернатор,Олійник,Вінницька область,голова Вінницької ОДА
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.