В зоні АТО знову загинув ще один мешканець Вінниччини

02 липня 2014, 14:58
Власник сторінки
журналист
0
141
В зоні АТО знову загинув ще один мешканець Вінниччини
В зоні АТО гинуть вінничани

Це сталося вже після відновлення бойових дій в ніч на 2 липня. Влада області пообіцяла встановити причини загибелі. І покарати винних, якщо виявиться, що у бійця не було засобів захисту.

Новину про загибель бійця територіального батальйону, мешканця міста Могилів-Подільського Вінницької області повідомив голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник.

«На жаль, знову сумна звістка. Після відновлення АТО загинув боєць батальйону територіальної оборони області, наш земляк з Могилів-Подільського району. Це наше спільне горе і спільний біль. У зв’язку із цим висловлюю щирі співчуття рідним та близьким Героя, який віддав життя за волю України. Я особисто зроблю все можливе, щоб рідні загиблого не залишились на самоті з непоправним горем та побутовими проблемами», - написав він на своїй сторінці у соцмережі. 

Також губернатор Вінниччини вважає, що забезпечені засобами захисту: бронежилетами, шоломами, окулярами та іншою амуніцією бійці територіального підрозділу ще недостатньо.

«Крім того, хочу зауважити – ще й досі актуальною залишається проблема забезпечення вінничан засобами захисту, передусім – бронежилетами. Декілька благодійних фондів за сприяння обласної влади вже зібрали необхідну суму на закупівлю бронежилетів. Ми отримуємо з виробництва бронежилети і вже завтра формуємо всю партію цих засобів захисту, щоб без жодної бюрократичної тяганини одразу направити їх в зону АТО», - повідомив Анатолій Олійник. 

Він пообіцяв покарати винних, якщо виявиться, що боєць був без «броника».


«Зараз ми з’ясовуємо, чи був наш боєць забезпечений усім необхідним. Якщо ні – хто відповідальний за зволікання. Але ця проблема на сьогодні вкрай актуальна. І відповідальність за забезпечення наших захисників усім необхідним – це, в першу чергу, відповідальність влади, в тому числі й місцевої», - наголосив пан Олійник.

Він повідомив про те, що робить влада Вінницької області разом з громадськістю для допомоги воякам.

«Обласна влада, зі свого боку, робить для цього все можливе і неможливе. Ще 27 червня для військового шпиталю, що працює на Сході України, було передано 80 бронежилетів, закуплених за кошти благодійників. Крім того, народний депутат України Олександр Домбровський, скоординувавши депутатів-земляків, перерахував 186 тисяч гривень на бронежилети для батальйону територіальної оборони та 48 тисяч гривень на придбання  комплектів постільної білизни для батальйону «Вінниця», 130 тисяч гривень на закупівлю бронежилетів спрямувало також ТОВ «Агро-Еталон».

Він також запросив громадських активістів контролювати використання коштів, що направляються для бійців АТО спільно.


«Прошу також громадськість долучитися до контролю за ефективним використанням коштів благодійних фондів. Зволікати – неможливо. Адже життя кожного українського вояка – безцінне», - написав Анатолій Олійник на сторінці у Facebook.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Губернатор,Олійник,Вінницька область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.