Cепаратисти Донбасу. Засланий козачок «Бабай»

25 квітня 2014, 06:41
Власник сторінки
журналист
0
597
Cепаратисти Донбасу. Засланий козачок «Бабай»
Бабай-Можаєв

Бородатий бойовик, який неодноразово спливав на фотографіях зі Сходу України, є росіянином Олександром Можаєвим.

Можаєва «розсекретив» журналіст Time Саймон Шустер, Він побував у полоні сепаратистів у Слов'янську і зміг поспілкуватися з бородатим бойовиком, якого проросійські бійці називають «Бабаєм».

 


Можаєв показав свій паспорт, згідно з яким він приїхав воювати в Україну: спочатку в Крим, а потім на Донбас, - з Краснодарського краю. Його прописка вказує, що він мешкає в місті Білореченськ.

 

За словами Можаєва, він поїхав воювати в Україну, тому що в Росії його розшукує поліція за "спробу вбивства ножем". Однак підкупити суддю грошей не було. Тож він став найманцем. Можаєв заперечує, що служив у ГРУ Росії.

 

За словами "Бабая", він дійсно служив у російських збройних силах. Але пішов у запас в середині 90-х років. З того часу входив у "Вовчу сотню" козачків у рідному місті. Журналіст Time показав Можаєву фото, де він начебто бере участь у бойових діях у Грузії.

 


«Та я ніколи не був у Грузії, навіть у відпустці. Цей на фото більше схожий на якогось Усаму Бен Ладена», - заперечив бойовик.

 

Участь в силовому захопленні Криму Можаєв не заперечує. За його словами, він поїхав влаштовувати заворушення на Донбасі "від нічого робити" і через націоналістичні переконання.

 

«Ми сиділи і думали, що робити далі. Тоді ми вирішили відвоювати ще трохи споконвічно російських територій», - сказав «Бабай».

 

У Слов'янську російського бороданя-найманця найняв власник фабрики мила і самопроголошений "народний мер" В'ячеслав Пономарьов.

 

Завдяки Можаєву і ще кільком бойовикам з Білорусі, Казахстану, Росії та інших колишніх країн СРСР, він влаштував заворушення в своєму місті. За словами Пономарьова, йому підкоряється 2500 бойовиків.

 

Однак найманці на кшталт «Бабая» з них становлять кілька сотень. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.