Сепаратисти Донбасу: В Маріуполі встановлено порядок

24 квітня 2014, 10:01
Власник сторінки
журналист
0
82
Сепаратисти Донбасу: В Маріуполі встановлено порядок

Організатор сепаратистських акцій в Маріуполі, самопроголошений «народний мер» - Дмитро Кузьменко - був заарештований ще на початку квітня за рішенням суду. А сьогодні у Маріупольську мерію звільнили.

На сесії міськради 28 березня, на другий день після само проголошення, дали слово «народному меру» Дмитру Кузьменку. Тоді, в черговий раз він заявив, що він не довіряє новій владі, про те що він і його люди не сепаратисти, а патріоти. Але в той же час зажадав роззброїти українську армію.

 

«Наші заводи дуже сильно залежать від РФ. Зараз Росія не буде з нами працювати, немає довіри до уряду. Тому ми просимо провести референдум, російську мову зробити другою державною, призначення в правоохоронні органи має контролюватися в регіоні,» - заявив самозванець.

 

Також Кузьменко повідомив, що в Запоріжжі зараз проводяться криваві рейдерські захоплення , а у нас поки немає.

 

«Росія нам не ворог. Ми вимагаємо роззброїти українську армію, нам не з ким воювати,» - сказав Кузьменко.

 

З приводу міськради він тоді заспокоїв, мовляв силового захоплення будівлі не буд, якби хотіли, давно б вже захопили. Але згодом сепаратисти порушили обіцянку.

 

 

Депутат міськради Анастасія Богданович засудила заяву Дмитра Кузьменка, заявила про т , що патріоти не вішати чужі прапори і не закликають роззброювати свою армію. Мер Маріуполя Юрій Хотлубей з приводу Дмитра Кузьменка заявив журналістам, що людям треба давати можливість висловлюватися і виражати свою позицію. «Потрібно вміти працювати з тими людьми , які у нас є , інших не буде,» - дипломатично зазначив мер.

 

Але після захоплення міської ради СБУ припинила злочинну діяльність громадянина України Дмитра Кузьменка, уродженця м. Конотоп Сумської області, який організовував сепаратистські заходи в Донецькій області.

 

Затриманому оголосили про підозру за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». І відправили у Київське СІЗО. Де він перебуває і досі.

 

Але у Кузьменка залишилися у Маріуполі прихильники. Вони утримували приміщення міської ради до сьогоднішнього ранку (24 квітня).

 

Сьогодні між 3-4 ранку група невідомих увірвалася в будівлю захопленої мерії.

 

Близько 20 людей почали бити загарбників міськради. Ті в свою чергу викликали міліцію. Приїхали правоохоронці, які забрали частину людей до райвідділу. Відомо про 5 постраждалих з боку загарбників мерії. Їх з різними травмами відвезли в міські лікарні.

 

Одному з журналістів розбили камеру.

 

За даними опублікованими в соцмережах представниками ДНР, сьогодні вранці внутрішні війська України звільнили будівлю мерії від загарбників , які утримували міськрада з 13 квітня .

 

«Міськраду забрали. Приймали жорстко, є поранені, - написали вони - У будівлі забарикадувалися невідомі люди. По периметру виставлено оточення. Там бачили людей у міліцейській формі навіть з кулеметом» .

 

За даними опублікованими в соцмережі, сепаратисти втратили будівлю міськради за схемою Одеси та Дніпропетровська. Нібито в їхні ряди були введені люди, які оголосили себе лідерами, а потім здали позиції.

 

До слова, нині периметр міськради оточений. Представники Нацгвардії озброєні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.