Сепаратисти Донбасу: Пономарьов – самопроголошений мер Слав’янська, чи бандит?

23 квітня 2014, 09:11
Власник сторінки
журналист
0
153
Сепаратисти Донбасу: Пономарьов – самопроголошений мер Слав’янська,  чи бандит?
В'ячеслав Пономарьов

Слов'янську лідер групи, яка захоплювала відділок МВС В'ячеслав Пономарьов, звинуватив мера Нелю Штепу у співпраці з Правим сектором і заявив , що вона покинула місто. Тепер Слов'янську керуе він.

«Мер міста Неля Штепа втекла . Вчора вона запропонувала " Правому сектору " увійти до виконкому в цивільному одязі . По-тихому зайняти виконком» , - заявив Пономарьов.

 

«Ми поза політикою. Нас більше цікавить стан жителів міста , майбутнє наших дітей і віра наша православна . Ось це ми відстоюємо дуже ревно » , - заявив газеті ВЗГЛЯД командир батальйону самооборони Слов'янська В'ячеслав Пономарьов. За словами командира , йому вдалося переконати українських військових роззброїтися і покинути місто.

«Народний мер » і командир батальйону самооборони Слов'янська В'ячеслав Пономарьов прославився в минулі вихідні , коли він взяв на себе управління містом . Пізніше він закликав президента Росії Володимира Путіна втрутитися в ситуацію в Донбасі.

 

Ось що говорить Пономарьов про захват бронетехніки десантників.

 

«Особовий склад БМД здав зброю , техніку наведення , отримав постачання. Ми їх одягли, нагодували, і вони поїхали. Тобто ми їх демобілізували. Точно кажу. Вони ж потрапили на нашу територію. Нам тепер бігати десь шукати зброю не треба. Ми тут тепер сидимо і чекаємо, коли вони нам її привезуть».

 

Про свої політичні преференції Пономарьов говорить просто:

«Якби Янукович опинився на нашій території , ми б його затримали і посадили на підвал. У нас до нього свої питання є ... Ми абсолютно аполітичні. Ми не підтримуємо жодну політичний рух, громадську організацію тощо. З нами співпрацюють, у нас є союзники. Але ми поза політикою. Нас більше цікавить стан жителів міста, майбутнє наших дітей і віра наша православна. Ось це ми відстоюємо дуже ревно. Російська мова наш, звичаї наші, вікові цінності, вони , а не ось ці новомодні всякі ... Коротше , я вже не хочу лаятися. Я їх не розумію ...»

Пономарьов все ж дуже сподівається на підтримку Росії.  І впевнений, що  він у владі надовго. Ось що каже терорист, по команді якого захоплюють у заручники журналістів, вбивають депутатів, мародерствують та знущаються з простих людей.  І він сподівається, що його влада буде тривалою. 

«Та ми й так її будуємо. Розумієте, за допомогою Росії це пошвидше буде. Давайте це буде якось поетапно, повільно, але впевнено. Просто якщо на нас, знову ж таки, будуть нападати, кидатися на нас ... Не знаю ... Нам трошки важкувато буде все це господарство міське розгортати далі. Ну, нічого, впораємося. Ми труднощів не боїмося, по роботі скучили. Все у нас вийде», - говорить «народний мер» Пономарьов.

 

P.S. У місті Слов'янськ (Донецька область) невідомі захопили журналіста фонду «Відкритий діалог», який спостерігав за ситуацією на Сході України, Сергія Лефтера.  Сергій Лефтер – вінничанин, якого я знаю особисто. Співчуваю, і сподіваюсь, що ми не втратимо Сергія у цій страшній і абсурдній ситуації, коли українському журналісту заважають працювати в державі, і не просто заважають, а викрадають…

 

Сергій поїхав у Слов'янськ 14 квітня для написання репортажу з місця подій. Викрадачі журналіста можуть підозрювати його в шпигунстві та участі у «Правому секторі». За останніми даними, зараз Сергій Лефтер перебуває у підвалі міського відділу СБУ на вул. Карла Маркса, куди його перевезли з будівлі міськради. Фізичний стан журналіста невідомий.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.