ПРО ПОДАТКИ, УРЯД і МВФ

28 березня 2014, 14:02
Власник сторінки
Економіст
2
392
ПРО  ПОДАТКИ,  УРЯД  і  МВФ
Проблеми бізнесу і громадян завжди мало хвилювали владу

Ніяких реформ, лише здирництво!

Всі попередні Уряди ніколи не говорили правду і ці традиції продовжуються, неначе якийсь дивний вірус брехні живе у кабінетах на Грушевського. 

Ми постійно чуємо мантру про вимоги МВФ, але ніколи офіційно висвітлених вимог від МВФ не бачили. ПІДКРЕСЛЮЮ - ОФІЦІЙНИХ, а не висловів і чуток експертів та аналітиків. Під цим гучним гаслом наші можновладці завжди робили і продовжують робити свої брудні справи. 

Ще позавчора лунали пояснення, що Мінфін розробив законопроект про зміни до Податкового кодексу щодо підняття податків, ставок та зборів відповідно до вимог МВФ. А вчора в законопроекті 4576 на вимогу громадськості всетаки вилучили положення щодо книги обліку, касових апаратів та спрощеної системи оподаткування. Невже МВФ так швидко змінив свої вимоги щодо зазначених норм, а МОЖЛИВО ВИМОГ МВФ НЕ ІСНУЄ? Я не маю достатньо досвіду у спілкуванні з представниками МВФ, однак одного разу був присутнім на офіційній зустрічі. І все що я там почув, то це вимога представників до збалансованого бюджету. Мені все більше здається, що це і є правда. А все решта це омана наших очільників, які під прикриттям МВФ запроваджують свої ініциативи.

Підприємці чудово розуміють проблеми держави і ми не живемо в ілюзіях. Але Уряду треба вирішувати проблеми держави спільно з громадою. "Правда живе у народі", а не в голові навіть дуже розумного керманича. Нажаль практика закритості прийняття рішень владою продовжується. Все за що боролись, залишається лише гаслами.

Незважаючи на те, що за вимогою громадськості з законопроекту 4576 вилучили деякі норми, цей акт залишився гільйотиною для бізнесу. Закладене підвищення акцизів, зборів, ставок, разом із заморожування існуючого рівня ПДВ та податку на прибуток вказало підприємництву єдиновірний шлях на скорочення обсягів виробництва і "згортання" бізнесу в Україні.

Щодо можливої критики, то зауважу бізнесом напрацьовано ряд законодавчих ініциатив, які дозволяють суттєво збільшити надходження до бюджету за умови збереження податкового навантаження на існуючому рівні. Мова йде про детінізацію, запровадження фіксованого рівня максимальної пенсії, прозорих процедур державних закупівель, відкритих аукціонів державної власності та конфіскованих товарів, спрощення адміністрування податків, а відтак і зменшення витрат на їх адміністрування і т.д. Нажаль ні бізнес, ні громаду влада не чує. Всі обіцянки дані ще нещодавними опозиціонерами пішли в небуття. Знову перемовини з домовленостями, чи то з МВФ чи то з іншими іституціями проходять за закритими дверима і без представників бізнесу та громади. Знову квоти та дерибон за інформаційною завісою різних приводів. Якби не було Криму, то його б треба було придумати.

Щодо критики скептично налаштованих до бізнесу громадян, то зауважу, що підняття ставок, акцизів і податків нажаль неодмінно відчує на особистій шкірі кожний українець. Підняття роздрібних цін, погіршення якості та зникнення з полиць магазинів ряду товарів, а також масове скорочення працівників на підприємствах і в установах - це вже прикра реальність завтрашнього дня. А держава отримає ще більшу тенізацію економіки, зменшення ВВП та соціальну нестабільність!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: податковий кодекс,Україна,уряд,бізнес,податки,підприємці,бізнес-клімат,підприємництво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.