«Страх не спинити»

22 травня 2023, 11:47
Власник сторінки
0
13

.

Російські пропагандисти активно поширюють чутки про те, що нібито під час нещодавньої ракетної атаки було знищено батарею Patriot лише однією ракетою "Кинджал".

 

Довідково: відомство країни-агресора у щоденному зведенні нафантазувало «високоточний удар гіперзвуковим ракетним комплексом «Кинджал» по зенітному ракетному комплексу Patriot виробництва США».

 

І правду в народі кажуть, що «пресслужба міністерства оборони росії потужніша, ніж армії більшості країн». Тож кремлю не потрібне військо, для «завоювання світу» достатньо буде державних ЗМІ та спікера оборонного відомства конашенкова. А маніпуляції в інформаційному просторі спрямовані на створення міфічного образу непереможності російської наддержави та залякування міжнародної спільноти.

 

Довідково: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що знищити Patriot з допомогою "Кинджалів" неможливо. Саме ця ЗРК складається з командного пункту, радара, а також самих пускових установок. Отже, командний пункт займається відстеженням цілей, отримує інформацію про ситуацію у повітрі у зоні своєї відповідальності. Працювати командний пункт може у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному й автоматичному. Останній дозволяє без втручання людини збивати повітряні цілі, що й було у ніч проти 16 травня. Крім того, ЗРК має радар і до 8 пускових установок. Кожна оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами. Ці установки розташовані окремо одна від одної, щоб забезпечувати бойову роботу, тобто, пуски ракет.

 

Росіяни не звикли говорити правду, тому із десяти новин дев'ять точно будуть фейковими. Тим паче, що цим на росії займаються окремі «високооплачувані говоруни» – скабєєва, соловйов, симоньян та інші. На думку вітчизняних аналітиків ці вкиди розраховані на внутрішнього «сліпоглухонімого» російського споживача. Крім цього, поширюючи подібні фейки росіяни намагаються приховати свій страх перед українським контрнаступом. А страх не спинити!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.