Як розкрадають бюджет Києва. Частина - 8.

16 липня 2021, 20:19
Власник сторінки
0
10

Комунальні схеми або ласкаво просимо до світу корупції.


12. Інформація зі звіту аудиторів КМДА: „За наявності в КП «Плесо» достатніх матеріальних та трудових ресурсів для прибирання і санітарної очистки зон відпочинку та пляжів для надання вказаних послуг залучаються сторонні суб’єкти господарювання, при цьому, звернення громадян щодо якості надання ними послуг становлять близько 30% від загальної кількості звернень з питань діяльності КП «Плесо», що свідчить про неналежне їх виконання.… відсутність в актах про надання вказаних послуг виду, обсягу наданих послуг в розрізі об’єктів (зон відпочинку, пляжів тощо) унеможливлює здійснення належного контролю за повнотою їх надання та достовірністю визначення їх вартості за певний період, що ставить під сумнів доцільність та ефективність використання бюджетних коштів на оплату вказаних послуг у сумі 16,2 млн грн. “

Коментар: Про масштабні схеми, які на системній основі провадять  комунальні підприємці  з  КП «Київплесо», досвідчені корупціонери кажуть, очам страшно, а руки зроблять. 

КП «Плесо», маючи можливості - власних працівників та спеціальну техніку для виконання певного виду робіт - передає підряди на прибирання і санітарну очистку зон відпочинку та пляжів, «своїм» приватним компаніям, при цьому документи, що підтверджують виконання цих робіт, відсутні. Не виключено, що деякі роботи виконувались (якщо вони взагалі виконувались) працівниками  «Плесо», але  записали їх виконання на «свої» компанії та добули собі з бюджету 16 мільйонів 200 тисяч грн. 

Спритних комунальників з «Плесо» і раніше неодноразово підловлювали на мільйонних оплатах робіт приватним підрядним організаціям, які по факту не виконувались. Для прикладу. Було таке, що приїхала комісія перевіряти виконання робіт по капітальному ремонту зливостокової каналізації на системі озер Опечень і встановила: «… що роботи зазначені в договорі між ТОВ «Княжна Либідь» та КГІ «Плесо» не виконані взагалі, зливостокова каналізація знаходиться в занедбаному стані та візуально довгий проміжок часу не оновлювалась». Між іншим, акти виконаних робіт комунальники тоді підписали та сплатили по ним  5 мільйонів 145 000 тисяч бюджетних гривень підрядній організації. 

А ще було, коли один з колишніх директорів цього підприємства передав по договору оренди, земельну ділянку КП «Плесо» приватній компанії, що зареєстрована на його доньку та побудував там собі будиночок з господарськими прибудовами - на землях водного фонду у Гідропарку. 

І ще чимало там чого було. Безстрашні люди працюють у комунальному «Плесо», нікого та нічого не бояться.

Виявлені аудиторами порушення в плануванні та використанні фінансових ресурсів:

13. „Придбаний КЗ «ПКтаВ «Гідропарк» в 2017 році за рахунок бюджетних коштів атракціон «Роллердром-Льодова ковзанка» є застарілим (2001 року виготовлення), знаходиться в занедбаному стані, та на думку аудиторів, його експлуатація не можлива, що свідчить про неефективне використання бюджетних коштів у сумі 3,3 млн грн. “

Коментар: Придбання технологічного мотлоху за бюджетні кошти, є ще одним різновидом привласнення бюджетних коштів.  Хоча для Києва це досить екзотична схема, але вона сумлінно працює та надає непогані прибутки. 

Проте є в данному випадку й  інша сторона медалі. Атракціон, місце якого у музеї ігрових атракціонів або на складі металобрухту, придбається комунальними підприємцями по завищеній ціні у «своїх», виключно заради привласнення бюджетних коштів. А по між  іншим, експлуатація такого застарілого обладнання, небезпечна для життя та здоров’я людей, і замість задоволення та радощів активного відпочинку,  несе загрозу здоров’ю та життю людини. При цьому, у бюджету загарбано 3 мільйони 300  тисяч грн.

Виявлені аудиторами порушення в організації контролю за станом благоустрою під час розміщення атракціонів та мотузкового парку: 

14. „ Пересувні атракціони (дитячі потяги, каруселі, гойдалки, батути та інші) в парку «Партизанська слава» розміщувались без відповідних дозволів та без  введення в експлуатацію, в результаті чого створено високу ймовірність виникнення аварійних ситуацій та можливих випадків травмування відвідувачів. “

Коментар: Безумовно, встановлення комунальними підприємцями пересувних атракціонів без відповідних дозволів та без  введення їх в експлуатацію, не є звичайною забудькуватістю або незнанням елементарних основ експлуатації атракціонів. Найімовірніше, дозволи на експлуатацію  більшості атракціонів отримати би і не вдалося, саме через невідповідність їх технічного стану державним технічним стандартам. Тому ніхто і не звертався за їх отриманням. 

Не виключено, що комунальні підприємці подумали, що відпочиваючі не порцелянові, тож, що на тих  атракціонах з ними може статися?

Але вони забули про Fт=GMm/R2 . Так, закон всесвітнього тяжіння та гравітацію, ніхто не відміняв.  Якщо б  Ісаак Ньютон або хоча б  Альберт Ейнштейн,  працювали  у «КП з управління зелених насаджень Дарницького району», то вони роз’яснили би працівникам дарницького «Парку партизанської слави», тонкощі теорії гравітаційної взаємодії та наслідки порушення техніки безпеки на атракціонах. Ну а так, роз’яснювати дію законів природи, звісно нема кому. 

Хоча ми не виключаємо, що у комунальників, є своя, окрема теорія, стосовно дії гравітації на атракціонах для відпочиваючих.

Як би там не було,  можливість відправити відпочиваючих з несправної каруселі у несподіваний вільний політ з послідуючим вільним падінням на землю з нанесенням вірогідної шкоди здоров’ю людини, до уваги не приймається, бо тоді гроші ніхто не заробить, ані власники атракціонів, ані комунальні підприємці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.