Як розкрадають кошти бюджету Києва. Частина - 6.

14 липня 2021, 12:22
Власник сторінки
0
10

Комунальні схеми або ласкаво просимо до світу корупції.


Найбільш популярні корупційні схеми у будівельній сфері, ми навели вибірково,  у самому звіті аудиторів  їх набагато більше.

Далі аудитори у звіті описують порушення у сфері інформаційно-комунікаційних технологій:

7. „Не забезпечено якісного вивчення та моніторингу середньоринкових цін при формуванні очікуваної вартості перед закупівлею обладнання, а саме:
- КП «Інформатика» обладнання для створення комплексних систем відеоспостереження закуповувалося через ряд підприємств-посередників, які в свою чергу імпортували його від нерезидента компанії «Hangzhou Hikvision Technology Co., Ltd» (Китай), при цьому, найбільше зростання ціни товару по ланцюгу постачання спостерігається в основному на етапі безпосередньої реалізації КП «Інформатика» (в окремих випадках до 108%), внаслідок чого вартість створених у 2017 році систем відеоспостереження безпідставно здорожчала на 16,1 млн грн (або в середньому 42,4%); “

Коментар: Ось так, дорогі співвітчизники, це вам не полуницю збирати у Польщі для німецьких бюргерів.  Можна і у нас непогано заробляти, що переконливо доводять наши коммунальники - 16 мільйонів 100 тисяч  гривень, як з куща.

Придбання товарів за бюджетні кошти по завищеній ціні у «своїх» компаній,  є  найулюбленішою схемою корупціонерів у всій країні і комунальні підприємці з КП «Інформатика», яке  щорічно освоює сотні мільйонів бюджетних гривень, не є виключенням. Аудитори пишуть:

8. „КП «Інформатика» складові елементи програмно-апаратного комплексу ситуаційного центру із протидії загрозам у місті Києві (1 черга) закупило у 2016 році за завищеними цінами розрахунково у сумі 12,2 млн грн;
- СКП «Київтелесервіс» придбав волоконно-оптичний кабель за необґрунтовано завищеною ціною розрахунково у сумі 2,7 млн грн.“

Коментар: Все, те ж саме. Бачимо придбання товарів у «своїх» приватних компаній по завищеній ціні, тобто на порядок вище, ніж це обладнання можна було придбати на ринку обладнання інформаційно-комунікаційних технологій. Не дуже креативно, але суперприбутково. Талановиті комунальні підприємці з  КП «Інформатика», явно не з полохливого десятку. Вони  сміливо поцупили 12 мільйонів 200 тисяч бюджетних гривень, а підприємливі технологічні інтелектуали з СКП «Київтелесервіс», зцапали 2 мільйони 700 тисяч гривень з бюджету Києва. 

9. Оплата робіт та послуг, які фактично не виконувалися: 
„ - при здійсненні КП «Інформатика» закупівлі обладнання для створення, оновлення, модернізації та дооснащення комплексних систем відеоспостереження прийнята і оплачена вартість робіт з монтажу окремого обладнання на суму 2,7 млн грн. “

Коментар: По документам роботи виконані, а по факту роботи не проводились. Гроші сплачені за повітря. Комунальниками  з міського бюджету реквізовано 2 мільйони 700 тисяч гривень. 

Навіть у найлихіші для комунального майна часи правління київського комунального вождя Леоніда Михайловича Черновецького, коли мало не вщент  було розтягнуто все майно київської громади, комунальні підприємці не працювали так безталанно. Вони завжди старанно винаходили якісь схеми, складали правильні документи і все було у них добре, прибутково та без претензій. Напевно виконавці вищенаведеної схеми не дуже досвідчені. Сьогоднішнім кураторам комунального корупційного руху Києва, треба для корупціонерів-початківців проводити тренінги з залученням заслужених київських корупціонерів, щоб такі проколи більше не повторювались.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.