Як розкрадають кошти бюджету Києва. Частина - 5.

09 липня 2021, 20:14
Власник сторінки
0
14

Комунальні схеми або ласкаво просимо до світу корупції.


6. Витяг зі звіту аудиторів КМДА: „ Сформована під час аудиту доказова база щодо організації та здійснення Департаментом державного архітектурно-будівельного контролю на території міста Києва дає підстави зробити висновок, що впроваджений та діючий механізм здійснення Департаментом заходів держархбудконтролю є неефективним, безсистемним, непрозорийм та практчино бездієвим, внаслідок чого бюджетом міста Києва розрахунково втрачено потенційні надходження в сумі 25,1 млн грн., зокрема встановлено, що в 85% випадків результати призначених наказами позапланових перевірок Департаментом не оформлювалися та не документувалися. “

Коментар: Ха, ха, ха, які наївні аудитори. Для того і не документуються ДАБІ Києва позапланові перевірки, щоб офіційні штрафи за виявлені порушення у будівельній сфері Києва, йшли не до бюджету міста, а  трансформувалися у хабарі та й грошовими водоспадами наповнювали  таємні банківські рахунки вигодонабувачів комунального корупційного бюджету Києва!
Не секрет, що будь-хто, відпрацювавши декілька років на посаді директора Департаменту державного  архітектурно-будівельного  контролю  КМДА,  обов’язково  стане мультимільйонером. І підтвердженням цієї тези є висновки аудиторів КМДА.

Зокрема, аудитори під час підрахунку втрат київського бюджету від бездіяльності Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, назвали дуже скромну цифру  втрачених бюджетом Києва - 25,1 млн. грн.  За нашими підрахункам, мінімальні втрати бюджету Києва за  не притягнення будівельних компаній та приватних осіб - при сумлінній роботі по виявленню порушень у будівельній сфері Києва, починаються від 500 мільйонів гривень на рік.
 
Безумовно, ДАБІ Києва, це не ДАБІ України з її багатомільярдними корупційними зборами з будівельників по всій Україні, але і у Департаменті державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, можна непогано заробляти  під час здійснення/нездійснення перевірок. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.