Як розкрадають кошти бюджету Києва. Частина - 4.

08 липня 2021, 20:42
Власник сторінки
0
15

Комунальні схеми або ласкаво просимо до світу корупції.


3. Витяг зі звіту аудиторів КМДА: „Незабезпечення належного контролю за виконанням робіт з реконструкції будівлі Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» призвело до прийняття Підприємством актів виконаних робіт з недостовірними даними та зайвих витрат на загальну суму 2929,23 тис. грн (9,7%), чим завдано втрат бюджету міста Києва на суму 2 716,86 тис. грн.“ 

Коментар: Недостовірні дані та зайві витрати - це внесена у акти виконаних робіт інформація, про будівельні роботи, які по факту не виконувались, проте по сфальсифікованим документам, були сплачені. Корупційно обдаровані комунальні підприємці  «Спецжитлофонду» під час реконструкції ліцею, разом з діловими партнерами хутко вкрали 2 мільйони 716 тисяч 86 грн. 

Тут можна сказати, що вкрали, лише  2 мільйони 716 тисяч 86 грн., бо якщо б  аудитори разом з фахівцями з КП «Київекспертиза» не вибірково, а повністю  перевірили виконані/невиконані будівельні роботи у ліцеї, то скоріш за все, до двійки треба було б дописати, ще один нуль.

Вочевидь, що однією з головних фішок цього комунального підприємства є систематичне привласнення бюджетних коштів, призначених для  реконструкції  і будівництва київських дитячих навчальних закладів. 

Просто якісь комунальні маніяки.

4. „ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд» завищено обсяги і вартість виконаних ремонтно- будівельних робіт в актах приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в,  виконання робіт з капітального ремонту колектору дощової каналізації на проспекті Правди на перетині з проспектом Порика; “ -  Переплатили  відповідно 4350,7 тис. грн. та 1214,9 тис. Грн

Коментар: У середовищі київських комунальних підприємців вважають, що крадіжку не завжди можна назвати крадіжкою, тим більше, коли вона пов’язана з  реалізацією доброї справи, наприклад, під час здійснення заходів по запобіганню утворення колапсу на вулицях міста. Ось ви уявляєте собі, що б було, якби у Києві не було дощових колекторів та каналізацій  або вони б погано працювали? Це запрудження вулиць після кожного дощу; те ж саме, відбудеться взимку, під час відлиги; навесні, як розтане сніг, взагалі на вулицю не вийдеш; і до того ж, суцільна антисанітарія. Тому підтримання колекторів та каналізації у належному стані - це дуже важлива справа для нормальної життєдіяльності міста.

Але і п’ять з половиною мільйонів гривень, це досить немальнька сума. Комунальниками з  «Київавтодору»  придбано у «своїй» компаній - ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд»,  роботи по завищеній ціні та частково сплачено роботи, які взагалі не виконувались, тобто привласнено 4 мільйони 350 тисяч 700 грн. та 1 мільйон 214 тисяч 900 грн. 

Красти бюджетні гроші при будівництві та ремонті міських колекторів, коли роботи провадяться навіть у нічну зміну, дуже зручно й тим, що чимала  частина робіт під час проведення ремонтно-будівельних робіт у колекторах, відносяться до прихованих робіт. 

Тобто частина, нібито «виконаних» робіт та  «змонтованих» будконструкцій і матеріалів, прихована іншими конструкціями і для огляду та обмірів обсягів виконаних робіт, частину працюючого колектору необхідно елементарно розібрати, що безумовно ніхто робити не буде. Чим і користуються комунальні підприємці для привласнення бюджетних коштів, у яких цей процес йде, як по маслу.

5. Для когось і п’ять  мільйонів бюджетних гривень, не дуже великі гроші, а є ще серед комунальних підприємців такі люди, що не гордують і малими статками.

„Виявлено завищення ТОВ «Капітал Білдінг» виконаних робіт з термомодернізації  дошкільного навчального закладу №584 «Софії Русової» на просп. Правди, 82 на загальну суму 568,110 тис. грн у актах за липень 2017 – серпень 2018 років чи 9,64% загальної вартості виконаних та оплачених робіт.“  Замовник робіт КП «Київбудреконструкція».

Коментар: Помірковані корупціонери з КП «Київбудреконструкція» крадуть небагато. Може тому, що багато красти їм совість не дозволяє, а може у зв’язку з тим, що на їхньому підприємстві нема більше чого вкрасти. Але хай там що, 568 тисяч гривень це теж гроші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.