Енциклопедія корупції: невідомий Київ. Частина 8.

11 червня 2021, 16:17
Власник сторінки
0
17

Це солодке слово "корупція".


Також до комунального корупційного бюджету Києва входять кошти, які не є частиною вкрадених коштів з офіційного бюджету Києва, але отримані депутатами Київради, чиновниками та комунальними службовцями під час виконання (або за невиконання), своїх службових обов’язків. Серед цих людей є, як високопосадовці - генерали  корупції, так і рядові солдати корупції – чиновники на невеличких посадах, які задіяні у корупційних схемах на  допоміжних, майже непомітних, але необхідних у різноманітних комунальних схемах, ролях.

До корупційних грошових зборів,  що збираються ними, відносяться:

-хабарі за надання офіційних дозволів, погоджень та затвердження проектів. Це хабарі, наприклад, за допомогу у придбанні та приватизацію (у т.ч. за зниженими цінами) земельних ділянок та комунальної нерухомості; укладення-відновлення та продовження договорів оренди земельних ділянок та оренди комунальної нерухомості; придбання товарів та послуг по багатомільйонним комунальним контрактам; корупційне посередництво чиновників при погодженні містобудівної документації; видача дозволів на будівництво та введення будинків/приміщень у експлуатацію; підписання актів виконаних робіт та забезпечення своєчасної сплати, без затримок,  компаніям-виконавцям робіт бюджетних коштів за реально виконані роботи; надання дозволів на тимчасове порушення благоустрою; фіктивне працевлаштування у комунальні підприємства спеціалістів з отриманням їх заробітної плати; встановлення МАФів та інше незаконне використання службових повноважень для особистого збагачення. 

Виконавці цієї частини комунального корупційного бюджету є  недоброчесні депутати Київради, чиновники  КМДА та її департаментів, чиновники районних державних адміністрацій, посадовці комунальних установ та організацій, які на корупції не одну собаку з’їли.  Це нахабні хапуги  та  здирники, кмітливі  і хвацькі корупціонери, серед яких зустрічаються такі завзяті, що із вареного яйця курча висидять.

 До них, як не прийдеш вирішувати якісь справи, вони товчуть немов заведені: «Долари, долари, давай долари!», наче  інших слів не знають.

-хабарі за не притягнення до відповідальності (штрафів)  за порушення у сферах благоустрою, будівництва, торгівлі, екологічної безпеки і таке інше.
Як приклад, можна згадати затримання депутата з фракції "УДАР – Солідарність" Віталія Даниленко, який у Київраді очолював  тимчасову спеціальну контрольну комісію з перевірки діяльності газових АЗС. Під час передачі цьому депутату хабара за невтручання в  господарську діяльність підприємців в один мільйон гривень, він зі спільниками, був затриманий правоохоронцями. Але в подальшому, добрий прокурор закрив хабарницьку кримінальну справу, проте депутатське крісло, післу розголосу у пресі про зірваний депутатський заробіток, Даниленко довелось залишити. 

Добрі судді та прокурори - великі друзі київських корупціонерів. 

-хабарі  депутатам Київради, посадовцям КМДА та районних державних адміністрацій за лобіювання комерційних інтересів.

Наприклад, чи можна у законний спосіб відвести земельну ділянку, а потім погодити містобудівну документацію на будівництво, на заповідних та живописних київських крутосхилах біля Дніпра, у зеленій зоні, грандіозного  22-х поверхового житлового комплексу на вулиці Грушевського, 9-А або відвести земельну ділянку та побудувати не менш грандіозний, ЖК Diamond Hill, що з’явився  на місці дитячого садочку заводу «Арсенал», на мальовничих  зелених  схилах, довкола площі  Слави? 

А безпроблемно відвести земельні ділянки та погодити містобудівну документацію з послідуючим скандальним намаганням будівництва АЗС на вул. Ревуцького, поруч  з житловими будинками  чи  побудувати ТРЦ «Оазіс» над станцією метро «Героїв Дніпра», незважаючи на спротив мешканців всього району? 

І таких земельних ділянок для будівництва, відведених з порушенням всіх можливих законів та здорового глузду, у Києві сотні.

Не треба бути фахівцем для розуміння того, що скандальні будівельні об’єкти можуть з’являтись тільки у випадку героїчної допомоги високопосадовців міського та районного рівнів, які попри гучні скандали та звинувачення у корупції, завжди  щиро  готові допомагати бізнесу.  А щодо отримання фінансової вдячності від бізнесменів, то чиновники кажуть, що подяка за допомогу, це така давня народна традиція, і до того ж, споконвіку у нас в країні не було прийнято відмовлятися від подарунків, щоб не  принижувати  гідність дарувальників. 

Комунальних генералів від корупції чимало серед тих, хто керує  бюджетними потоками міста. Переважно, вони   працюють на керівних посадах у Київській міській державній адміністрації, очолюють її департаменти, вдарно працюють у райдержадміністраціях та засідають у Київраді. 

І усі звивисті комунально-корупційні шляхи у Києві,  у підсумку приводять до Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації. А там на Хрещатику, у Київській раді та адміністрації, флюїди щастя літають по кабінетах високопосадовців та міських депутатів, бо шури-мури з бюджетними грошима ощасливлять будь-кого, навіть найвибаглівиших поцінювачів рідкісного та шаленовартісного антикваріату з Київради, комунальних колекціонерів   гіперкарів та спорткарів  Бугатті, Мазератті та Фераррі або  ж комунальних латифундистів, що скуповують маєтки на морських курортах Італії, Греції, Іспанії та Франції.

До речі, якщо хто бажає зробити селфі з корупціонером або отримати від нього автограф, кращого місця ніж Київрада та Київська міська держадміністрація, для цього не знайде, тому приходьте, тут  їх багато і  всі  їх знають. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.